От х:

Днес в x:

Концерти, изложба, магически спектакъл и великденска работилница за празниците в Хасково

Празничната програма на община Хасково за  Великден започва във вторник, на 3 април с изложба на Реджина Калинова. Дъщерята на Ставри Калинов представя свои работи от 17,30 часа в галерия „ Форум“.
Подарък за децата на Хасково е магическият спектакъл „ Абра театра“ в сряда от 10,30 часа в залата на ДКТ „Иван Димов“.
Отново в сряда в 19 часа в същата зала е Великденския концерт с участието на  Детски хор "Орфей" с диригент Елена Цветкова, който ще изпълни Църковнославянски песнопения . Участват солистите  Линка Стоянова - сопран, Петя Петрова – мецосопран както и Камерен оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков.
 
На Велики четвъртък / 5 април/ от 11 до 13 часа на площад „Общински“ ще се проведе Великденска работилница „Шарени яйца“ Децата от етнографската школа към Младежки център ще помагат на връстниците си да боядисват яйца чрез различни техники. В работилницата могат да участват всички деца решили да се научат да правят писани яйца. Освен, че ще боядисват  яйца с нормални размери децата ще имат възможност да помогнат в оцветяването на голямо стиропорено яйце.
 
Великденския фолклорен концерт е на 5 април от 18,30 часа на площад „ Свобода“ с участието на Народен оркестър при Община Хасково с диригент Димчо Йорданов и Танцов ансамбъл "Южняци" при читалище "Пейо Яворов" – Хасково с художествен ръководител Васко Димов.
 
Входът за всички събития е свободен.
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини