От х:

Днес в x:

Над 100 души протестират в защита на лекаря, убил Плъха

Около 100 души се излязоха на протест в подкрепа на лекаря Иван Димитров, който простреля и уби Жоро Джевизов-Плъха. Повод за демонстрацията е повдигнатото обвинение от страна на прокуратурата. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Гражданите протестират пред Второ районно управление на полицията. Те поискаха свобода за д-р Димитров, понеже убийството било при самозащита, както и промяна в Наказателния кодекс.

Протестът бе организиран от снощи във социалната мрежа Facebook, където бе създадена групата „Да спасим един достоен български медик!“, която набира все по-голяма популярност.
 
Джевизов е многократно осъждан. Доскоро той е бил в затвора. Нападнал Димитров с нож в дома му, където медикът го хванал да краде.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Къ
    Къде сте
    4 0
    18:13, 4 мар 2018
    Къде сте, хасковлии? Вие освен да защитавате крадливия бивш кмет Г. Иванов, друго знаете ли? Няма ли поне в мрежата да защитите един достоен българин, който при неизбежна отбрана е защитил себе си и семейството си, като е застрелял един ц.и.г.а.н.и.н - рецидивист? Жалко за Хасково с такива жители.
  • 2
    Ет
    Ето ме
    4 0
    18:25, 4 мар 2018
    Боже, и при мене да дойде да краде този боклук и аз ще го гръмна без да ми трепне окото!!!! Лекаря не е виновен - няма държавност в държавата ни, защо???? Пазим гадовете, а нормалните хора кой ще ни пази!?!?
Последни новини