От х:

Днес в x:

Градусите скачат до минус 6, улиците на Хасково пързалки

Чувствително повишаване на минималните температури след вчерашните минус 14 градуса отчитат хасковските синоптици. Тази сутрин те са „едва“ минус 6. Улиците на града са истински пързалки, предупреждават ранобудни шофьори.

Температурите тръгват рязко нагоре след арктическите студове, които сковаха страната през последните дни, гласи прогнозата на метеоролозите за цялата страна.

Валежите от сняг в западните и северните райони ще преминават в дъжд, което ще създаде условия за опасни заледявания. В останалата част от страната също се очаква слаб дъжд.

Жълт код за поледици е обявен за цялата страна без крайните южни райони. Незасегнати от опасното явление ще бъдат само 5 области: Благоевград, Смолян, Кърджали, Ямбол, Бургас.

В източните райони и по долината на река Струма ще духа слаб до умерен южен вятър. В Дунавската равнина и Тракийската низина вятърът ще бъде слаб, от изток и североизток.

Максималните температури в Северна България и Тракийската низина ще са между -3 и 2 градуса, а в останалите райони - в интервала 3-8 градуса.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ни
    Никодимчо
    18 -2
    10:41, 2 мар 2018
    Улиците и тротоарите са ледени коловози, непроходими и опасни. Придвижването става или с припълзявания или с прелитания.
  • 2
    Си
    Сибир
    4 -4
    12:03, 2 мар 2018
    Градусите скачат когато са плюс ,и падат ,когато са минусови. Ама,да не говорим за ниво.
    • Ек
      Екватор
      4 -1
      12:23, 2 мар 2018
      Ако предишната сутрин са били - 14, а на следващата са се покачили на - 6, градусите напарво си "скачат", независимо дали са минали нулата или не... Ама в Сибир нивото сигурно е друго :)
  • 3
    Из
    Изненада!
    11 -1
    13:07, 2 мар 2018
    И общината отново е изненадана от снега и е изключително затруднена да опесъчи улиците , ше кажеш че е август,как един път не можаха да не се изненадват зимата от снега и да си свършат работата.Пред сградата на общината 30 "Ромки" ринат и къртят лед явно там не са се изненадали от валежите,странно как по кварталите И ТАМ ИМА СНЯГ И О УЖАС! Вали сняг зимата баси изненадата
  • 4
    Чо
    Чобанина
    2 0
    19:12, 2 мар 2018
    Оставка на Беливанов - най некадърния кмет на Хасково !!!
Последни новини