От х:

Днес в x:

Кавалджията Недялко Недялков направи първа репетиция за концерта на 3-ти март

    Виртуозният кавалджия Недялко Недялков, който е родом от Хасково, направи първа репетиция днес с Камерния и Народния оркестър за големия концерт, който общината ще подари на хасковлии за Националния празник. Освен в колаборацията с местните състави, под диригентството на Цанислав Петков,  виртуозът на кавала ще се представи и с „Glo Bal Kan projekt“. В състава на формацията влизат още известни музиканти-Стоян Янкулов – Стунджи – перкусии, Петър Миланов – китара, Владимир Кърпаров – саксофон. Идеята на проекта е да представи авторски пиеси, както и образци от автентичния български, балкански и световен фолклор, но аранжирани и поднесени в техен стил. Групата вече записа първите си авторски пиеси, дело на основателя на проекта – Недялко Недялков, както и две български народни песни в аранжимент на четиримата музиканти.  Песните изпълнява певицата Богдана Петрова от Пловдив, която преди пет години предизвика фурор и спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант“. Участието на формацията в Хасково ще е първото ѝ представяне пред публика на живо.

    Недялко Недялков застава като солист на състава, в който свири неговият първи учител по кавал от Пионерския дом Веско Касабалиев.

    На въпроса какъв ученик беше Недялко Недялков, неговият учител казва: Какъвто професионалист и човек е и сега – голям, мъдър, целенасочен и можещ.

    В концерта, посветен на богатствата на България на 3 март, който ще е на вход свободен от 18 часа в театъра, ще се включат и малките гайдарчета от школата към Младежкия център с ръководител Филип Филипов, както и гласовитите певици от състава, ръководен от Тонка Колева „Изворче“ от Минерални бани.

     А днешната репетиция започна вълнуващо, не само заради съвместната работа на двата оркестъра с Недялко Недялков, а и заради хубавия повод при класиците да поздравят рожденика в състава си – цигуларката Елка Софтова.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини