От х:

Днес в x:

28 °C

Обявиха нов ДНК анализ на мистериозните черепи от Паракас

Изображение 1 от 2

  Удължените черепи от Паракас са неразгадана мистерия. През 1928 г. археологът Хулио Тельо попада на поразителна находка по южното крайбрежие на Перу в пустинята Паракас. Огромна гробница със сложна структура пази странни останки - удължени черепи с необичайно големи размери. Те са над 300 на брой, а възрастта им е оценена на около 3000 години.

  Загадъчните черепи дават основа на конспиративни теории, според които те принадлежат на извънземни, на изчезнала раса, на различен от Хомо Сапиенс вид.

  Сега екип изследователи обяви, че най-накрая има резултат от ДНК анализ на хората от Паракас. Л. А. Марзули е привърженик на теорията за Нефилимите. Той и екипът му твърдят, че имат резултатите от ДНК тестовете на удължени черепи от Паракас.

  Интересно е твърдението, че перуанското министерство на културата е одобрило част от работата на екипа на Марзули, която да установи  генетичната история на хората Паракас. Това обаче не е потвърдено от министерството, а в коментари даже се отхвърля като невъзможно.

  Резултатите от ДНК действително бяха невероятно сложни, пише Браян Форстър от екипа на Марзули. Ще ми отнеме известно време, за да разбера какво означават резултатите.

  "Това, което те показват със сигурност, е, че хората с удължени черепи не са 100% местни. Те са микс или дори може да се каже - хибрид от различни хора. Техният тип кръв е много сложен. Би трябвало да имат кръвна група "О", ако са 100% местни, но това не е така."

  Вероятно е да открием нов подвид на човечеството в Паракас, пише изследователят, който твърди, че има много  ДНК доказателства от източна Европа и западна Азия. Форстър има предвид района между Черно море и Каспийско море, където живели древни удължени черепи преди 3000 години, според съобщението му. Затова той вижда модел на миграция, започнала оттам преминала през Персийския залив и след това продължила на изток и в крайна сметка достигнала брега на Перу. Това е хипотезата, която Форстър развива сега.

  Били направени тестове на 10 черепи от Паракас, кръвта показала високи проценти от тип "А", малък процент от тип "В" тип "AB" и по-малко от половината е "O". Хората от Паракас са невероятно сложна етническа смес, подчертава Форстър. Има редица различни хаплогрупи, открити в ДНК на удължените черепи, които не се вписват в историята на Перу под никаква форма.

  "Изглежда, че най-големите продълговати черепи на планетата са открити, "А" в Паракас, Перу и "В" в Кавказкия район между Черно море и Каспийско море.  ... така че моята теория е, че има подвид на човека, който ще наречем Хомо-Сапиенс-Сапиенс-Паракас, и той е живял в района между Каспийско и Черно море. Те бяха нападнати от някой и така те били принудени да избягат", обяснява хипотезата си Форстър.

  Като изучил вятъровете и океанските течения, измислил следната концепция - те са мигрирали на юг, достигнали Персийския зали. Отплавали през Персийския залив и след като го напуснали, лодките им вероятно били отнесени от теченията и ветровете на изток в Тихия океан. В течение на определен период от време, може би десетки години или стотици години, те започнали да се размножават с хора в Тихия океан. Затова са толкова сложни за разчитане кръвните типове. Стигнали до Таити, от Таити можели да плават на юг към Нова Зеландия. След като достигнали Нова Зеландия, течението на Хумболд ги отнесло до крайбрежието на Южна Америка. Търсели добро пристанище за разтоварване на корабите или лодките си и когато стигнали до най-големия естествен залив на крайбрежието на Перу, който е Паракас, спрели и решили да се установят, защото почти никой не живеел там.

  С течение на времето те трябва да се размножавали с местните местни хора, иначе тяхната кръвна линия би била концентрирана.

  Хората с удължени черепи пристигнали в Паракас вероятно около 900 г. пр.н.е. и живеели в относително спокойствие до 100 г. сл. н.е., когато започнала инвазията на хората Наска от север. Те изклали удължените хора, които били единствено от кралска класа.

  В екипа има 3 медицински експерти - д-р Малком Уорън (Chiropractor), Рик Удуърд (антрополог) и д-р Майкъл Олдрай (доктор по медицина) и всичките трима заявяват, че поради аномалиите, открити в някои от удължените черепи на древни Паракас, те са подвид на човечеството.

  Те са били родени с тези аномалии. Имали са тъмночервена коса. Удължените черепи са на кралски особи, не на обикновени хора. Кралската фамилия на Паракас живеели в подземни домове и според изследователя причината за това е, че имали светла кожа и вероятно чувствителни очи.

  Това съобщава в общи линии Браян Форстър във видеото си. Тази теория обаче клони към митовете за Нефилимите, които оставили своите превъзходни гени във всички секси кафяви жени, твърдят критици.

  Констатациите всъщност са в съответствие с идентификацията на някои наследствени популации от местни родоначалници, които идват от Централна Азия. Преди пет години National Geographic съобщи за генетичните изследвания на нативните американци: "Почти една трета от гените идват от западните евразийски хора, свързани с Близкия изток и Европа, а не изцяло от източноазиатските държави". 

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини