От х:

Днес в x:

Ванко 1 не плащал данъци за джипа си

Раппевецът Ванко 1 не е плащал данък за една от колите си. Това стана ясно по време на делото заведено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност в Пловдивския окръжен съд. Писмо изпратено от Община Пловдив посочва, че Иван Главчев не е декларирал джип "Мерцедес" и вероятно не е заплащал данъци за него.

Джипът е известен на пловдивчани, тъй като рапърът често бе забелязван да се разкарва с него из центъра на града, преди да влезе в затвора заради трафик на проститутки. Лъскавото возило притежава и държавен контролен номер "РВ ВАНКО1", какъвто се заплаща по специална тарифа в "Пътна полиция".

88-годишната баба на Ванко 1 Цонка Главчева твърди, че е спестила 45 000 лева от продажбата на килимчета, покривки и юргани като търговски пътник в арменската кооперация „Селска забрадка". Така тя обясни в съда произхода на парите, които дарила през 2001 година на излежалия присъда за сводничество певец, за да си купи „Мерцедес".

Пловдивските магистрати отложиха делото, заради мистериозната бизнесдама от Швейцария, която според адвокатите на Ванко 1 е спонсорирала част от задграничните му пътувания. Според защитата Елена Димитрова нямала възможност да се прибере в България по-рано от 17 май, тъй като не я пускали от работа. Магистратите дадоха краен срок Димитрова да даде лично показания до следващото заседание на 19 май. В противен случай ще й бъде наложена глоба и тя ще бъде заличена като свидетел.

Според експертизата, която стана причина делото да се отлага половин година, Главчев е похарчил 16 461 лева за самолетни билети и гориво и 18 455 долара за командировки и престой.

Комисията "Кушлев" иска в полза на държавата да бъдат конфискувани два луксозни автомобила – "Мерцедес" и "БМВ", дяловете на рапъра в дружествата "Ар енд би ентъртеймънт" и "Наксел" ООД и двуетажна къща в с. Ягодово, която се води на името на 10- годишния му син Петър. Искът е на обща стойност 96 500 лв.

Юристи коментираха, че от комисията "Кушлев" накрая може и да не успеят да вземат нищо. Собствеността на Ванко 1 се топи след всяко съдебно заседание.Според адвокатите му автомолилът "БМВ" е продаден преди години. Вещото лице направило експертиза за цената на колата, твърди, че не струва повече от 5 000 лв. Джипът е оценен от експертите на 42 000 лв. Недвижимият имот, намиращ се в село Ягодово, пък се води единствено жилище на семейството и по закон то не може да бъде отнето.

От комисията „Кушлев" обаче са направили справка в МВР, според която автомобилът се води все още на Ванко, фамилията живее на друг адрес, различен от този на имота и това не е единственото им жилище.

Утре пред съда в Пловдив ще се изправи и бащата на Ванко 1 – Петър. Той също попадна под ударите на комисията "Кушлев. Срещу Петър Главчев се води дело за конфискация в полза на държавата на 7-етажния хотел на фамилията, който се намира на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и бул. "6-ти септември" в Пловдив и е известен на пловдивчани с копието на статуята на Христос от хълма Корковадо в Рио де Жанейро. Ответници по процеса са Главчев-старши и фирмата му "Главчев груп" ООД.. Главчев –старши също излежа присъда за трафик на проститутки, но излезе от затвора преди сина си.







Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини