От х:

Днес в x:

За българката, която не стана мис Америка

Въпреки че не стана Мис Америка, Лаура се чувства като победител и е горда от представянето си, разказа за Дарик майка й Ангелина Чуканов. Дори милиардерът Доналд Тръмп - собственик на курортния комплекс "Планет Холивуд" в Лас Вегас, където се проведе финалът на конкурсът - се е запознал с Лаура и е останал впечатлен от нея. Българката Лаура Чуканов, която е носителка на титлата Мис Юта 2009, се класира на четвърто място - като трета подгласничка в конкурса Мис Америка.
Дъщерята на български емигранти бе сочена за фаворит преди церемонията и се превърна в любимка на публиката. Титлата обаче грабна Мис Северна Каролина Кристен Далтън.
Около нея имаше много шум, всички казваха, че тя трябва да бъде с короната. Това й създаде вяра, че тя има възможност да притежава короната, но в същото време тя е много доволна от заетото място. Когато бяха в петицата - всички момичета, които минаха зад нея, са й казали: "Лаура, ти ще си Мис Америка".

Защо журито предпочете русокосата Мис Северна Каролина?

Информацията, която аз имам, е, че те искат всяка година да редуват момичето, и тази година са решили да бъде блондинка.

На бала нямаше човек, който да не й каже, че не е правилно, че е на трето място. Тя ми каза, че се чувства победителка, защото такива бяха изказванията на всички, че тя трябва да има короната.

Лаура е доста екзотична красавица за представите на САЩ и с това тя си спечели интереса и симпатиите на хората в страната.

Какъв тип красота, грубо казано, се котира в момента в Америка?

Всякаква. Важното е, когато говориш, да си разумен, да си интелигентен.

Какви въпроси зададе журито към Лаура?

Зададоха й два въпроса. Тя е писала в автобиографията си, че иска да създаде организация за подпомагане на деца емигранти в Америка. Първият въпрос към нея беше свързан с тази организация как си я представя и защо иска да я създаде. Тя каза, че в Америка децата не знаят много за света и би било добре по този начин чрез писмена връзка с децата по света да им отвори очите за другите държави и децата от друг живот.

Преди дни Хилари Клинтън обяви, че Америка ще помогне финансово на Афганистан за възстановяване след войната. И вторият въпрос беше дали това е правилно. Отговорът на Лаура беше "да" - след като ние сме започнали разрухата там, би трябвало да помогнем и с възстановяването.

Какви шансове й дава това класиране за бъдещата й кариера?

Вратите й са отворени за много неща, напливът е огромен от страна на много агенции и ателиета. Доналд Тръмп се запозна с нас след представлението, целуна я и каза, че би искал тя да спечели короната. Той има влияние, покани я в Ню Йорк в неговата агенция.

Какво мислят хората, които ви познават, за България?

Много приятели дойдоха от Солт Лейк Сити. Всичките знаят как да кажат на български "Благодаря", "Здравей". Американците са чудесни хора. Нейна приятелка организира това да се направят блузки с нейна снимка. Любовта е огромна към Лаура, която предизвиква към България. Тя е българка.

Сигурно много ви липсва България. Имате ли планове да си дойдете, макар и за малко?

Струва ми се, че това лято ще се организира и ще дойде в България.

И много ще се зарадваме. Всички сме много щастливи от представянето й, независимо че не е първа.

Чувстваме тази подкрепа. Получихме обаждания по телефона от много хора от България. Моята надежда е, че ще имаме и други прекрасни моменти, които да предизвикват тази вълна от положителни емоции и на българите по целия свят. Това е, което се случи с Лаура - обединение, което донесе толкова много щастие на всички и радост, че са свързани с България.


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини