От х:

Днес в x:

Гражданите допълват общинския списък за проектите по „Региони в растеж“

Обществеността на Хасково ще може да даде мнение за какви проекти да кандидатства общината по Оперативната програма“ Региони в растеж“. Това се случва чрез отворената възможност  по Програмата за влизане в работна група, която може да има до 25 членове.

Хасково е сред общините с най-голям напредък по ОП „Региони в растеж“, показват справките в програмата.

До момента сключените договори са за близо над 24 млн.лева. От общо отпуснатите 27 млн. лв. от подадената Инвестиционна програма на общината има неусвоени 3, 100 млн.лв. Част от тези пари вече са планирани и предстои ползването им.

Сключените до момента договори по ОП „Региони в растеж“, които са вече и изпълнени, са за реновирането на училищата „Иван Рилски“ и „Ш. Петьофи“, както и на четири детски градини с осем сгради. Така също в ход е и проекта за обновяването на междублоковите пространства с позиции по улиците „Одрин“,“Булаир“ и „Атон“, и кварталите „Орфей“ и „Бадема“.

С остатъчната сума ще бъдат завършени социалните блокчета до ВиК, уточниха в отговор на запитване на Haskovo.net от пресслужбата на администрацията. В момента се работи по проекта и се изготвя количествено-стойностната сметка за довършването им.

Чрез трите милиона, освен блокчетата, ще бъдат покрити проекти и по енергийна ефективност за обществени сгради и за многофамилни жилища.

Работната гражданска група, ще обобщи нови предложения, които да бъдат включени в допълнителен списък по Инвестиционна програма. По него ще може да се кандидатства и допълнително за финансиране над вече определените 27 млн.лева. Условие за включването на нови обекти в допълнителния списък обаче е те да са задължително в районите на въздействие на Оперативната програма.

За участие в работната група се кандидатства от днес до края на месец януари, уточниха от общинската администрация. За включване в нея могат да кандидатства само юридически лице-сдружения на собственици, регистрирани или извършващи дейност на територията на общината, както и неправителствени организации.

Гласът на гражданите например, ще може да се чуе чрез Сдруженията на собствениците. Така влизайки в работната група, техен представител, ще може да отправи предложения за подобряване на средата около жилищата им.

Заявление за участие в работната група се подават в общината, те трябва да са адресирани до кмета, уточниха от администрацията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Та
    Така е най добре
    10 -19
    21:25, 16 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Чи
    читател
    1 -7
    09:35, 17 яну 2018
    Глупости,допитвали се били,те се крият като мишоци... Виж коментара

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини