От х:

Днес в x:

Доказано: Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, това се доказва с ДНК и веществени доказателства. Той е действал сам и не е имал съучастници. Ангелов все още не е задържан. Това заяви на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Няколкодневният денонощен труд даде резултат – по категоричен и несъмнен начин престъплението беше доказано и разкрито. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов“, заяви той.  

При разследването са извършени 16 огледа, назначени са 91 експертизи, от които 18 ДНК анализи и 6 съдебно-медицински експертизи. Разпитани са 21 свидетели. Аутопсиите показват, че всяка една от жертвите е била убита с няколко изстрела, а в главите им са били произведени контролни изстрели. На изричен въпрос на Actualno.com дали това предполага военно обучение на Ангелов, главният секретар на МВР Младен Маринов отговори, че заподозреният се изживявал като войник, но нямало данни да има военно обучение, макар че твърдял, че бил във Френския чуждестранен легион.

Сарафов обрисува и профила на Росен Ангелов – без документи, без собственост, без работа. Потвърдено е, че той е имал интимна връзка с пострадалата Кети.

Има издадени 3 присъди „лишаване от свобода“ – първата през 1984 г. за кражба на лично имущество на различни граждани. Втората присъда е влязла в сила през 1999 г.  – за изнасилване, с наказание 7 години при строг режим. Освободен е предсрочно през 2002 г. Третата присъда е от 2009 г.  – за опипване на 12-годишно момиче, като присъдата е произнесена задочно, тъй като Росен Ангелов се е укрил и така не е влязъл в затвора.

Той е обект на разследване на няколко досъдебни производства – за кражба, обсебване, кражба на ток, вещно укривателство и блудство. Ангелов не е регистриран на конкретен адрес и се придвижва през гори и планини, за да не бъде задържан.

Според разследващите мотивът за убийството е личен. Росен Ангелов ставал изключително раздразнителен, когато бивал отхвърлен и изпитвал болезнена ревност към мъжа, с когото Кети живеела на семейни начела.

Останалите жертви вероятно са били, за да се прикрие връзката към убиеца. Майката на Кети, според свидетели, е знаела за драматичните ѝ отношения с Ангелов. Той разполагал с информация, че Кети имала проблеми с мъжа, с който живее.

Според разследването Кети е била първата жертва, но е убита не там, където е намерена, а е превозена със семейния автомобил и е била хвърлена в кладенеца. Всички жертви са били убити с едно и също оръжие. Ангелов е направил опити да заличи следите си и да събира изстреляните гилзи.

Сарафов разкритикува поведението на кмета на Луково, който е бил много словоохотлив пред медиите, а пред разследващите не е казал нищо.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини