От х:

Днес в x:

Местят тигъра Хебър в бърлогата на мечките

    Тигърът Хебър, който е сред най-новите придобивки в хасковския зоокът, трябва да се сдобие с нов дом. За целта от ръководството на зоопарка изготвили докладна с искане за преустройване на необитаваните клетки на мечките, където животното от рода на котките да бъде преместено. Преди гласуването в ОбС обаче ще трябва да се направи оглед, да се изготви проект и да се прецени колко ще струва това, обясни шефът на зоопарка Валентин Ахтаров. Той добави, че новото съоръжение ще бъде с просторно място за разходка на тигъра. Според изискванията той трябва да има на разположение минимум 40 м2 открит терен и минимум 25 м2 закрита площ. Освен това трябва да има езеро и скали, поясни Ахтаров.

    Хебър беше докаран в Хасково през есента на миналата година. Животното бързо се адаптира и стана любимец на децата, които често си правят селфита с него. Група ученици пък изработили табела с името му, която в скоро време ще бъде монтирана на сегашната му клетка. От ръководството на зоопарка обгрижват старателно Хебър, хранейки го с по 5 кг месо на ден. „Даваме му различни видове меса – свинско, телешко, птиче. Яде и месо от щастливи кокошки“, шеговито разказаха от Зоопарка.

    Хебър е на година и половина. Като стане на около 3 г. ще трябва да му търсят партньорка. На този етап това не е желателно, тъй като не е изключено хищниците от различен пол да се нападат. Сходни са и взаимоотношенията между лъвовете, които са в съседните клетки. Все още мъжкият лъв Григор е отделно от женските Петя и Краси.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      Майстор
      2 -3
      14:10, 3 яну 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      19 -3
      14:26, 3 яну 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ма
        мастикаджия
        7 -1
        20:27, 3 яну 2018
        От кога името на Делян Добрев е "обидно" и "расистко" ?Абе ,Нетаджии, шашкате ме!
    • 3
      12
      123
      6 -2
      21:51, 3 яну 2018
      Време е Ахтаров да си гледа пенсионерските години и да назначат квалифициран човек за тая работа. И като нямате условия, не мъчете животните. Мечката беше в депресия в тази дупка, сега и тигърът ще побъркате. Пуснете звяра в джунглата, грехота е.
    • 4
      Зд
      Здравко
      0 -2
      10:29, 4 яну 2018
      Горкия тигър , ще мизерства със останалите . Това не е никаква зооградина , не подлежи дори на критика . Дано новият ни кмет , да направи нещо за наща зооградина , защото е някакъв кошмар .
    Последни новини