От х:

Днес в x:

Местят тигъра Хебър в бърлогата на мечките

  Тигърът Хебър, който е сред най-новите придобивки в хасковския зоокът, трябва да се сдобие с нов дом. За целта от ръководството на зоопарка изготвили докладна с искане за преустройване на необитаваните клетки на мечките, където животното от рода на котките да бъде преместено. Преди гласуването в ОбС обаче ще трябва да се направи оглед, да се изготви проект и да се прецени колко ще струва това, обясни шефът на зоопарка Валентин Ахтаров. Той добави, че новото съоръжение ще бъде с просторно място за разходка на тигъра. Според изискванията той трябва да има на разположение минимум 40 м2 открит терен и минимум 25 м2 закрита площ. Освен това трябва да има езеро и скали, поясни Ахтаров.

  Хебър беше докаран в Хасково през есента на миналата година. Животното бързо се адаптира и стана любимец на децата, които често си правят селфита с него. Група ученици пък изработили табела с името му, която в скоро време ще бъде монтирана на сегашната му клетка. От ръководството на зоопарка обгрижват старателно Хебър, хранейки го с по 5 кг месо на ден. „Даваме му различни видове меса – свинско, телешко, птиче. Яде и месо от щастливи кокошки“, шеговито разказаха от Зоопарка.

  Хебър е на година и половина. Като стане на около 3 г. ще трябва да му търсят партньорка. На този етап това не е желателно, тъй като не е изключено хищниците от различен пол да се нападат. Сходни са и взаимоотношенията между лъвовете, които са в съседните клетки. Все още мъжкият лъв Григор е отделно от женските Петя и Краси.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ма
   Майстор
   2 -3
   14:10, 3 яну 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ма
   мастикаджия
   19 -3
   14:26, 3 яну 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ма
    мастикаджия
    7 -1
    20:27, 3 яну 2018
    От кога името на Делян Добрев е "обидно" и "расистко" ?Абе ,Нетаджии, шашкате ме!
  • 3
   12
   123
   6 -2
   21:51, 3 яну 2018
   Време е Ахтаров да си гледа пенсионерските години и да назначат квалифициран човек за тая работа. И като нямате условия, не мъчете животните. Мечката беше в депресия в тази дупка, сега и тигърът ще побъркате. Пуснете звяра в джунглата, грехота е.
  • 4
   Зд
   Здравко
   0 -2
   10:29, 4 яну 2018
   Горкия тигър , ще мизерства със останалите . Това не е никаква зооградина , не подлежи дори на критика . Дано новият ни кмет , да направи нещо за наща зооградина , защото е някакъв кошмар .
  Последни новини