От х:

Днес в x:

Петорно убийство в Нови Искър

Полицията работи по различни версии за убийството на петте жертви в къщата в Нови Искър. Жертвите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Дори кучето на семейството - немска овчарка, е било застреляно.

Пред Нова телевизия съсед на убитите разказа, че издирваната 44-годишна Кети Кюхова е била открита убита като останалите петима в Нови Искър. Това той дочул от разследващите. Информацията не е потвърдена от полицията.

Също по думите на съседа още снощи бил открит и джипа на семейството в съседна гора, а до него - тялото на жената, но от МВР няма потвърждение на информацията. Познаваме ги като добро семейство, разказа съседът на убитите.

Към момента не е открито оръжието на престъплението, нито 44-годишната Кети Кюхова, която е дъщеря на възрастната жена, съпруга на убития мъж и майка на младото момиче. Няма официална информация да е открит и семейния джип, според МВР.

Един от убитите в Нови Искър - 20-годишният Георги, е работел като санитар в психиатричната болница "Св. Иван Рилски" в града. Това стана ясно от думите на психиатъра д-р Цветослава Гълъбова - директор на болницата, пред Нова телевизия.

Тя бе поканена като коментатор на случая снощи, но по-късно е разбрала, че нейн служител е сред жертвите в Нови Искър.

Георги винаги е било приветливо, приятно, много интелигентно момче. Занимаваше се с мотори, каза психиатърът.

Според д-р Гълъбова е възможно да има обвързване между убиеца и жертвите. "Нещо се случва в подобно обвързване. Това е обикновено семейство, спокоен квартал", каза д-р Гълъбова.

Хората в квартала се плашат, че е възможно убиецът да е на свобода.

Полицията издирва 44-годишна жена, която е живеела на семейни начала с по-големия мъж, който е бил убит заедно с 20-годишния си син.

Според разследващи убийството вероятно е станало в Новогодишната нощ. Всички са с по една прострелна рана, каза снощи главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, в близост до мястото на инцидента.

Пред bTV бившият главен секретар на МВР Николай Радулов заяви, че убийството в Нови Искър вероятно е заради грабеж.

"Очевидно е, че убийството е предварително замислено и добре изпълнено.", каза той.

По думите му е трудно жена да извърши такова убийство, съдейки по стрелбата. Това приличало на битово убийство. Кучето е застреляно преди другите, за да не лае.

"Най-вероятно е свързано с нещо, което е търсил убиецът в помещението. Вероятно е предполагал че има пари. Вероятно и искал да извърши безнаказано грабеж", заяви още той.

Радулов беше категоричен, че това е извършено от опитен човек.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини