От х:

Днес в x:

Буря разцепи 10 -метрово дърво до зоопарка

Изображение 1 от 2

    10-метрово широколистно дърво се разцепи и надвисна опасно над беседката вдясно преди входа на Зоопарка. За инцидента разказа управителя на зоологическата градина Валентин Ахтаров, който бил наоколо. „Вятърът беше толкова силен, че само се чу пукот и нещата се случиха много бързо. Самата беседка оцеля на късмет. С бързата намеса на служителите на „Екопрогрес, които орязаха най-тежките клони не се стигна до порутване на дървения навес“, обясни той. Късметът е и в това, че заради делничния ден и обедния час наоколо не е имало посетители. Ахтаров обясни обаче, че сцепеното откъм основата си дърво е било проядено отвътре. Въпреки че се прави ежегодно обследване на дърветата в горичката около зоопарка, които могат да застрашат здравето и живота на хората, а негодните се отстраняват, това дърво по нищо не изглеждало на пръв поглед да е болно или с кух ствол.

    Дежурните от Метеорологическата обсерватория в Хасково посочиха, че действително в Хасково от сутринта има буреносен вятър. До обяд е бил 16 метра в секунда, а на моменти поривите са стигали и до 18-20 метра в секунда.

    Към 14 часа ветромерите в обсерваторията продължават да отчитат силен вятър -около 15 м. в секунда, който все още се води буреносен, обясниха метеоролозите. Прогнозата им е, че до края на деня ще продължи да духа силно, затова хората трябва да преминават под дървета и сгради с повишено внимание.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      гражданин
      0 0
      16:46, 30 окт 2017
      Изсъхнали дървета има по алеята на Ямача над ул. Родопи, но от години никой не ги е обследвал. Когато има силен вятър или буря, след като паднат на земята и затрудняват движението по алеята, минават няколко месеца преди да ги премахнат. Има много сухи дървета, целите покрити с бръшлян, въпрос на време е някой да пострада...
    • 2
      Ба
      Бай иван какаванина
      2 0
      20:32, 30 окт 2017
      Един съвет за ахтаров ------- За обследване на негодността на дърветата ще се обърнеш към циганетата от махалата в това отношение те са безгрешни и познават кои дървмета са опасни на 100 процента Идват си даже с резачките и с превоза
      • Не
        Незапознат
        4 0
        20:52, 30 окт 2017
        Идеята не е добра.За тях всички дървета са опасни.Местността вместо парк Кенана ще трябва да се
        казва пустинята Кенана.
    • 3
      Ки
      кифбанмекгеврек снаб оод
      1 0
      11:26, 31 окт 2017
      Правилно отбелязано циганетата са като термити откъдето минат оставят пустиня
    Последни новини