От х:

Днес в x:

Нова тийнейджърска игра: Да изчезнеш за 48 часа

Да изчезнеш за 48 часа е нова игра, която набира все по-голяма популярност сред тийнейджърите във Великобритания и Западна Европа.

Правилата са младежът да изчезне за две денонощия от дома си и да не остави никакви следи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Бягствата вече се практикуват не само самостоятелно, но и в групи. Целта е освен да се всее паника сред родителите, "изчезналият" да бъде споменат колкото се може повече пъти в социалните мрежи.

"Ключова роля тук играе възрастта. Неслучайно подобни игри са популярни сред подрастващите. Именно на тези години освен вниманието на родителите, младежите имат нужда и търсят начини да изразяват себе си", казва психологът Христо Монов. Той е на мнение, че когато децата не получават търсеното внимание, в днешното съвремие технологиите спокойно им дават възможност за изява.

"Трябва да сме нащрек за случващото се. Би било добре киберспециалистите да обърнат повече внимание на тези така опасни игри, завладяващи виртуалното пространство и пренасящи се в реалността, защото както вече разбрахме след "Син кит" те не са никак безобидни", категоричен бе специалистът.

В момента властите във Великобритания се опитват да обяснят, че включването в подобна игра е много опасно, тъй като детето, което е приело да участва, може да попадне в опасни ситуации. За съжаление обаче, тийнейджърите намират това, че са изплашили родителите си за изключително забавно.

Пред Bulgaria ON AIR Мария Пеева, която е родител и изявен блогър посочи, че забързаното ежедневие от една страна обяснява все по-малкото време, което родителите отделят на своите деца. Категорична е обаче, че дори и 1 час дневно, прекаран в общуване, би бил от изключително значение за всеки тийнейджър.

"Ако едно дете има самочувствие, уверено е в себе си и не се съмнява в своите качества, то няма да има нужда да търси себе си в подобни игри", допълни още Мария Пеева. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини