От х:

Днес в x:

Картина на 103 известни личности хит в интернет

Kартина, изобразяваща с най-малки подробности 103 личности от световната история, е най-новият хит в интернет, съобщи в. "Дейли телеграф".

На платното е нарисувано как Йосиф Сталин и Леонардо да Винчи водят задълбочен разговор, Владимир Путин е седнал до Майк Тайсън, докато Маргарет Тачър с дамската си чанта в ръка гледа с презрение.

Изобразени са исторически фигури като Махатма Ганди, които лесно могат да бъдат разпознати, и не толкова познати лица на личности като китайския бегач на 110 метра с препятствия Лю Сян, който се контузи на Олимпийските игри в Пекин м.г.

Елемент на мистерия обгръща произхода на картината, която изглежда е вдъхновена от фреската "Атинската школа" от Рафаело.

Докато в творбата от Рафаело са изобразени древни философи, изглежда, че малко неща свързват нарисуваните в новата картина личности, сред които са също Наполеон Бонапарт и Бил Гейтс.

Наблюдатели обаче откриха в някои от изобразените лица отговор на въпроса, свързан с произхода на картината.

Редица от изобразените личности, включително китайски комунистически лидери и поети, са малко известни извън Азия.

Нарисуван е и бившият президент на МОК Хуан Антонио Самаранч, оповестил избирането на Пекин за домакин на Олимпийските игри през 2008 г.

Друга "следа", свързана с произхода на картината, са изобразените в дясната й част трима мъже в съвременно облекло, които са застанали зад стена и наблюдават случващото се.

Оказа се, че става дума за малко известните художници от Китай и Тайван Дуду, Ли Тецзъ и Чжан Ан.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини