От х:

Днес в x:

18 °C

Нова апаратура в МБАЛ-Хасково намалява детската смъртност

  МБАЛ-Хасково получи нова апаратура за новородени. Доставени са инкубатор за интензивни грижи за новородени и недоносени деца, инкубатор за специални грижи за новородени, транспортен инкубатор с интегриран респиратор и монитор за интензивна терапия за новородени деца, две инфузионни помпи, монитор за основни жизнени функции с пулсоксиметър и лампа за фототерапия.

  Високотехнологичното медицинско оборудване е закупено и доставено в хасковската болница по проект „Подобрено качество на пренаталната диагностика и неонаталните грижи“. Той се изпълнява от Министерство на здравеопазването и се осъществява чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Инициативи за обществено здраве“, финансирана от Фнансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (2009-2014) и Норвежкия финансов механизъм (2009-2014).

  Основната му цел е да допринесе за намаляване броя на децата с вродени заболявания и снижаване до минимум детската смъртност в страната. Дейностите по проекта са насочени към подобряване качеството на пренатална диагностика, за да се намалят съществуващите регионални различия в качеството чрез предоставяне на високотехнологично медицинско оборудване и обучение на медицински специалисти в областта на феталната морфология във всяка от 28-те области в България. Също така и подобряване качеството на неонаталните грижи чрез модернизация на отделенията за неонатални грижи в страната.

  В изпълнение на проекта четирима от специалистите по акушерство и гинекология от „МБАЛ-Хасково“ в момента преминават обучение в областта на феталната морфология. В обмена на добри практики вземат участие и двама експерти по ултразвук в акушерството от Норвегия.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   123
   13 0
   18:21, 12 окт 2017
   Браво! Нека да се случват и добри неща в този град.
   • Не
    Незапознат
    0 -1
    23:09, 13 окт 2017
    Новата апаратура в МБАЛ-Хасково ще намалява детската смъртност на циганск@та популация.Тези добри неща които се случват със закъснение в нашият град едва ли ще спрат тези които имат средствата да родят другаде.
  • 2
   Га
   Гаро
   3 -3
   18:38, 12 окт 2017
   Това е ,,Кувьоз",не е люпилня за черни пиленца инкубатор....
  • 3
   Ма
   мастикаджия
   1 0
   13:01, 14 окт 2017
   **** пак е цензурирала.......................Ей ,че лоша жена!

  Хороскоп за 26.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  26 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  26 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  26 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  26 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  26 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  26 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  26 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  26 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  26 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  26 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  26 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  26 май 2020
  Последни новини