От х:

Днес в x:

18 °C

С бронз се завърнаха 15-годишните от турнир в Словакия. Андрей Нешев и компания обраха медалите в Стара Загора

Изображение 1 от 3

  С бронз от международния турнир Slovak Youth International U15 се завърнаха бадминтонистките на „Атлет“ Михаела Чепишева и Цветина Попиванова. В турнира участваха 41 словаци, представляващи техните клубове и още 112 бадминтонисти от 13 страни – България, Чехия, Хърватска, Унгария, Германия, Полша, Румъния, Русия, Словения, Сърбия, Испания, Украйна. Сред тях бяха и Елеонора Иванова и Калояна Налбантова, която все още е далече от 15-годишните.

  В същото време с куп медали се завърнаха и малките състезатели на КФВС „Атлет“ – те участваха в турнир от веригата „Млади таланти“ в Стара Загора.

  Андрей Нешев завоюва 5 медала, четири от които златни.

  При 9-годишните той стана пръв, а съотборникът му Николай Йорданов – трети. На двойки Анди се яви при най-малките заедно с Георги Рупцов, за да спечелят златото, а Николай Йорданов с партньор от Варна отново спечели бронз.

  При 9-годишните Елена Димитрова е сребърна медалистка, а с бронз са Виктория Попова и Елена Попиванова. При двойките Виктория в партньорство с Елена Димитрова стана първа, а Рая Йорданова и Елена Попиванова са трети.

  Много оспорвана битка на финала при 11-годишните беше спечелена отново от Андрей Нешев срещу съотборника му Христо Костов, а двамата заедно завоюваха злато на двойки. Това не беше последния медал на Анди – той се изправи на двойки и срещу 13-годишните и с партньор от Гълъбово спечели бронзов медал.

  Александра Василева спечели два медала при 11-годишните – златен на единично и бронз на двойки с Мария Димитрова. До тях, на трето място се наредиха и Василена Банялиева и Елена Димитрова.

  Малките отново бяха без треньори заради ангажиментите им в чужбина, но бяха подкрепяни от по-големите им съотборници.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини