От х:

Днес в x:

„Климент“ отвори врати за първолаци и петокласници

    Основно училище „Св. Климент Охридски“ отвори врати за първокласници от днес. По този повод четирите класни стаи бяха запълнени от най-малките бъдещи ученици в школото.

    Както и в предходни години, така и сега интерес към инициативата проявиха по-голяма част от родителите, които бяха довели децата си в училище. „Идеята на Дните на отворените врати е децата да се запознаят помежду си и да преодолеят страховете, за да може на 15 септември да влязат по-спокойни в училище“, каза една една от класните ръководителки Минка Соколова. Тя поясни, че в началото на срещата децата били сковани, а някои дори влезли в училищната стая със сълзи на очи, но впоследствие се отпуснали и се включили в занимателни игри.

    Една от майките - Лефтерия Кръстанова, заяви, че Дните на отворените врати са полезни за децата, за да могат да се опознаят помежду си и да се адаптират към училищната среда.

    Децата също харесаха инициативата. „Госпожата е добра, всички сме приятели и няма да се разделим“, заяви бъдещата първокласничка Ирина.

    Дните на отворените врати продължават и в четвъртък, когато училището приема и петокласници. Идеята при по-големите е да опознаят сградата, тъй като учениците от 5 до 7 клас са в другото крило, обясниха от школото.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ро
      Родител
      10 -6
      16:07, 5 сеп 2017
      Най - най - най страхотната Госпожа Соколова ! Бъдете жива и здрава и все така всеотдайна !
    Последни новини