От х:

Днес в x:

Хасковските деца месят хляб за рекорд по време на празниците на града

Хасковските деца, които имат интерес, могат да се включат в поставянето на Балкански рекорд за най-много деца, месещи хляб в България. Инициативата е сред най-интересните, подготвени за най-малките граждани на Хасково в рамките на празниците на града и ще се проведе на 6-ти септември от 10 часа на площада до общината. Всички са поканени да участват, възрастните също, но за рекорда ще се броят само децата и младежите на възраст от 2 до 18 години, уточни заместник-кметът на Хасково Милена Трендафилова. По време на голямото месене майстори ще покажат техниките за смилане на брашно от лимец и твърда пшеница с четири вида каменни хромели. Ще се меси безквасен хляб с пепелива вода и каменна сол.

Тази година празничните събития за отбелязването на 8-ми септември-Ден на Хасково, започват на 4-ти септември с Тенис турнир за Купата на Хасково за участници до 8-годишна възраст и откриването в Регионалния исторически музей на Документалната изложба „60 години от римските договори“. Програмата е осеяна с много и различни прояви-спортни, културни, безнес форуми и спектакли. На 7-ми септември-денят, отреден основно за младежите, ще има съвместно представление на млади театрали от Хасково и немския град Крефелд „Магията на любовта“

За първи път своята голяма изява пред публиката в родния си град ще направи и изгряващата поп звезда Павел Нохчев- Jack of Spades. Участието му на площадка Спартак стартира в 20 часа. След него са любимците на тийнейджърите Кристо, Ева и Евабалет.

През празничното шестдневие на пл. Общински ще бъде разположено и изложението „От любов към българското“.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини