От х:

Днес в x:

Архитектурно безумие постави гараж върху стълби между блоковете

    Частен метален гараж буквално кацна върху стълбището на междублоковото пространство зад бул. “Васил Левски“ 26 и ул.“Акация“ 3.

    След като са подали сигнал до общината и от там досега не са реагирали по него, за безобразието сигнализираха хората от околните жилищни сгради до редакцията ни. „Това е безобразно поставяне на гаражи зад бл.26 на бул.Васил Левски. Тази сутрин един от гаражите се слага направо върху стълбите между двата блока и блокира достъпа до тях. Има хора, които ползват и чешмата по-надолу. Това е пълно безумие-гараж на стълбите. Кой разрешава това нещо, как всеки си решава и слага гараж където си поиска?”, казва в сигнала до редакцията Светла Петрова.

    Засечената на място гледка потвърди думите на читателката. А изборът за място на гаража буквално оставя онемял всеки, които стои пред стълбището.

    Клетката е собственост на 37-годишният Юмер Ибрям. За поставянето й мъжът има надлежно разрешително от общината, издадено на 23-ти август, тази година и разписано от главния архитект Деляна Панайотова и ресорния заместник-кмет Велин Балкански.

    Съпругата на Юмер Айлин разказа, че гаражната клетка доскоро била на отсрещния парцел до съседния блок. След сигнали на хората от сградата, че пречи, се наложило изместването й. "Имаме си разрешително. И ние се учудихме, че ни дават точно мястото над стълбите. Разчертаха и парцела със син спрей.“, посочва жената.

    И докато майстор работи вътре в гаража по сглобката на металните части на клетката, Юмер добавя: Казаха ни само да оставим 85 сантиметра от стълбището, за да може все пак да се минава. Това е направено и показва с метър, че е спазил указанията, посочва и маркираното място, за да се види, че не е излизал от него и не е проявил самоволие. За да спази маркировката обаче част от гаражът му попада върху три от стъпалата на стълбището, затова и се наложило да се обере луфта с подпори от циментови плочки и допълнителна тенекия.

    Заместник-кметът Велин Балкански пое инициативата да провери ситуацията. След разговор с главния архитект Деляна Панайотова, той е получил уверението, че още днес мястото ще се огледа. Според първоначалната информация обаче, според скицата, гаражът не е върху стълбище в междублоково пространство, защото на нея няма отбелязано такова.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (22)

    • 1
      Ви
      Вие да несте по-хубави...
      68 -6
      14:06, 29 авг 2017
      Хайде сега, хасковските граждани винаги сте недоволни! Проявете малко уважение, ако не към възпитаничката на софийския бос арх. Диков, поне към щерката на ГЕРБ активиста Антон. Женичката дойде чак от София да ви учи на градоустройство и ряз в обработването на документи. Нова е, само на две години - ще се научи!
      • По
        Порчо
        48 -8
        15:28, 29 авг 2017
        Може, може! Щом е първобитен човек ман-гал, може! Може да си поставя бидонвила или тенекиената съборетина където иска. Дори ако е частен имот също. Има право официално да не работи и държавата да му дава куп пари затова, но задължително повече отколкото от един работещ българин. Също така имат право да крадат и насилват бабички и един път годишно да режат с резачка някой пенсионер, който не иска да им даде пет лева. И също така имат право, пак един път годишно да пребиват медицинско лице, което не им е обърнало внимание в рамките на минута и половина. А за това да ти оберат реколтата, да не плащат ток и вода, данъци и осигуровки им е гарантирано по подразбиране още като са се родили. И ако искат могат да не ходят на училище, защото някъде между 13 и 15 години са вече родители. Е как на стари години ще търкат чиновете. Нали ще им се смеят и кучетата от маалата?
      • Ам
        Амжик
        4 -45
        16:01, 29 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ан
        антиобщинар
        19 -1
        17:21, 29 авг 2017
        Има и кой и добре я учат.....и тарифите научи.....Лошото е ,че хората се хвалят и града ги научава...
    • 2
      Мъ
      Мъкааа
      50 -2
      14:10, 29 авг 2017
      Господи... прибери си вересиите...
    • 3
      Фи
      Фики
      41 -4
      14:33, 29 авг 2017
      Няма такава държава.....
    • 4
      Ар
      Архангел
      34 -4
      14:36, 29 авг 2017
      В България всеки е някой и прави каквото си иска има останала една малка част българи които понасят несгодите причинени им от другите разни там малцинства.
    • 5
      Ль
      Льо Корбюзие
      51 -2
      14:49, 29 авг 2017
      Всички знаят че АРХИтьотката е от семейство лекокрили калинки.Тежък конкурс,тежки отговорности.
    • 6
      Вс
      Всевишния Кенанец
      28 -13
      15:01, 29 авг 2017
      Проблема не е в гл.архитект, а в тъпия кадастър , където нищо няма вярно нанесено, нито паркингите са отразени коректно, нито дворищни регулации, всичко е пълна скръб в кадастъра! Оттам подават информацията към общината. Има един блок в Орфей пред който има огромен паркинг, и никога не е имало тревна площ, но я питайте кадастъра...едни зелени площи, човек не може да си познае блока!!!
    • 7
      Би
      биволь
      31 -2
      15:03, 29 авг 2017
      Дядо какво знае по въпроса? Или и за гаражите няма дума! Но ето светлото бъдеще, което ни обещаваха е на път да ни ослепи...
    • 8
      Са
      Саня
      32 -2
      15:12, 29 авг 2017
      Хасковската община раздава, гаражи върху стълби, какво ли още ще сътворят ?
    • 9
      Ha
      Haskovski Bek
      26 -4
      16:00, 29 авг 2017
      Подлогата Беливанов е винаги с републиканските шампиони на Хасково !
      Къде си бай Тошо , къде си ?!
    • 10
      15
      157 КАЗА
      39 -47
      16:17, 29 авг 2017
      Време е георги иванов да се завърне на бял кон кат... Виж коментара
    • 11
      Не
      Незапознат
      28 -1
      17:10, 29 авг 2017
      Гледката която се откроява на снимката е трепач и си е направо сюреализъм.Сякаш общинарчетата са си освободили въображението с подписа си за мястото и създали революционна картина съчетавайки в една рамка елементи които на пръв поглед не се комбинират за да създадат нелогичен и потресаващ ефект.Може би са искали да ни освободят от рационалността и общовъзприетите начини на разположение на предметите.Харесва ми!Това е арт!
      Но да оставим на кой какво му харесва.Прави ми впечатление последното изречение от статията.Ако предварителната информация се окаже вярна означава че някой не си е свършил работата или че тези стълби са продукт на хората от блока.Като гледам снимката с рулетката на гордият собственик на гаража и вида на стъпалата които са направени къде с плочки къде с отлят бетон по ми приличат на самодейно изкуство
    • 12
      Ан
      антиобщинар
      24 -1
      17:15, 29 авг 2017
      Хахахаха и кой е разрешил този грозен метален гараж.....главната архитектка- ето така се мисли за хората...
    • 13
      Ан
      антиобщинар
      17 0
      17:17, 29 авг 2017
      Допълвам горният адаш....дали и за това си няма тарифа сред общинските служители...
    • 14
      78
      7878788888..............
      29 -2
      17:25, 29 авг 2017
      Обърнете внимание на втората снимка: навсякъде зелена и празна поляна, а гаражът чочнат върху стълбите. Така ли, тези които са очертали мястото, не са могли да се обадят и да опишат мястото, ако не да го заснемат? Обърнете внимание и на чешмичката: три чучура, от които се лее волно вода, сигурно питейна. Три кранчета няма ли, за да се спира тази вода? Иначе, има разрешителни, подписи на гл. архитект, на зам. кмет, на ..... Къде живеете хасковски управници?
      • 00
        00-00-00-00-00
        16 0
        19:35, 29 авг 2017
        Най-шокиращо в случая е, че има видима "трасировка" от общински служител?!?!? Процедурата, която е подробно разписана в наредбата на общински съвет за поставяне на преместваеми обекти и изключва подобен гаф, защото изисква снимка на мястото на монтиране и на самия обект, явно е игнорирана напълно.....
    • 15
      Ан
      антиобщинар
      14 0
      20:51, 29 авг 2017
      Парички , батьо това става в нашата община... има си тарифа и тя се спазва, иначе кой ще работи за 500 лева , ако не си дърпа от такива ц*****.....тук са навързани всички и накрая на веригата е архитектката..
    • 16
      Фо
      фолк певица с голяма цица
      19 -1
      21:06, 29 авг 2017
      АНТИОБЩИНАРСКИ ми тя затова дойде от Софията да дърпа парици от БУНАЦИТЕ Велински щял да отиде да се запознае НА МЯСТО но преди това ПОДПИСАЛ Абе тия хептен ни мислят за АБДАЛИ Кой знае колко парици са си поделили Балкански и тая ирхитектка от София
    • 17
      Ке
      кенански
      5 0
      22:27, 29 авг 2017
      А къде е спец. МИХАИЛКА? Тя знае всичко? Нейния гараж къде е?

    • 18
      A
      a
      6 -5
      23:21, 29 авг 2017
      след като тези стълби не фигурират никъде,значи ги няма и трябва да се разрушат понеже са незаконни!гаража е правилно поставен.друг е въпросът примерно защо общината не го задължи поне да го боядиса.
    Последни новини