От х:

Днес в x:

63-ма зрелостници пропуснаха матурата по БЕЛ

156 от 219 допуснати влязоха на поправката за матурата по БЕЛ днес в Хасковски регион. 63-ма обърнаха гръб на възможността да използват втория шанс, за да уредят оценката си по задължителния зрелостен изпит.

Матурата е с продължителност четири часа и е съставена от три модула. Учениците ще отговарят в две от частите на препитването на въпроси със затворен и отворен отговор, ще пишат и съчинение.

Утре е втората поправителната матура, която е по избираем предмет. Във вторник пред училищата в региона, където ще се проведе препитването се очакват 145 ученици. Най- голям е броят на заявилите своя избор да пишат по биология. Другите матури по желание от поправителната сесия са от 30 август до 5 септември.

Абитуриенти от професионалните гимназии, които имат двойка по теория или практика, могат да заявят за поправителната сесия само изпита със слабата оценка. След успешното му полагане се изчислява средноаритметичната бележка, която ще се впише в дипломата. Отделно ще се издаде и свидетелство за професионална квалификация. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини