От х:

Днес в x:

270 000 лева за ремонт на хасковската гара

270 000 лева ще струва ремонта на железопътна гара Хасково. Това съобщи днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев при посещението си.

Министърът се запозна с извършващите се текущи ремонтни дейности на съоръжението и строителните работи. Паричните средства, заложени в инвестиционния план, са предназначени за реконструкция и модернизация на помещенията на гарата.

"Дотук са ремонтирани пероните и е подновен асфалта", каза Мутафчиев. "Помещенията трябва да бъдат пригодени за гражданите през май тази година. Предвижда се, ремонтните дейности да приключат до 2010 г.", допълни той.





Днешното посещение на транспортния министър в Хасково е свързано и с утрешната му визита в Гърция. Основната тема, която ще залегне в разговора утре, е създаването на общи гранични гари, заяви Мутафчиев.

Утре двамата мининистри на транспорта - на Гърция и България ще подпишат трансгранично спорозумение в областта на железопътния транспорт. Това ще улесни преминаването на товарни влакове през граничните проходи на двете републики.







Предвижда се да бъдат създадени две общи железопътни гари на граничните преходи при Кулата-Промахон и Дикия- Свиленград.






Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини