От х:

Днес в x:

Жителите на Динево негодуват, че трошат колите си по разбития мост над реката

    „Това го няма никъде в Европа. Не струва милиони“, така двама от младите жители на с.Динево посрещат екипа ни малко след входната табела на населеното място, точно преди моста. Двамината са приятели и от край време работят в Холандия. В родното село са за отпуската си. Те не са единствените диневци, които са недоволни от състоянието на моста, чието асфалтово покритие е осеяно с дупки, а железните перила са в неугледен вид. Под съоръжението е тревясало. „Перилата на моста са железни, те горе-долу стават. Малко да им се остърже ръждата и да се пръснат с боичка-са готови. Поне да има някакъв вид. Големият проблем обаче са дупките. Всеки ден по няколко пъти минаваме от тук, разбихме колите си, онзи ден бях бях при майсторите", казва един от младежите.Мостът действително има сериозна експлоатация, защото всички превозни средства се движат по него, тъй като е единствената пряка връзка от вътрешността на селото към останалите населени места в посока Хасково.

    Една от вероятностите да се реагира за състоянието на моста над реката в Динево е трасето да влезе в списъка на обектите, които ще бъдат ремонтирани по обявената вече на документален етап обществена поръчка за „Ремонтни дейности на уличната инфраструктура в селата", за която срокът за подаване на офертите е 25-ти август, посочиха от общинската администрация на Хасково.

    Ремонтните работи, за които се търси изпълнител, са с прогнозна обща стойност 416 666.67, без ДДС. Планира се извършването ремонт на асфалтовите настилки по селата от Община Хасково, най близкото от които е на 8 км, а най-отдалеченото на 31 км от град Хасково. 

    От общината обаче уточниха, че след като като офертите бъдат отворени, което ще се случи на 28-ми август и изпълнителят бъде избран, ще се уточнява от експертите и точно кои участъци са най-спешни за ремонтиране. Приоритетни при реновирането ще са онези трасета в селата, които са най-експлоатирани, обясниха от Община Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      98
      987
      10 -8
      17:14, 2 авг 2017
      А новия път до Динево никой дума не казва .Мръсен народ еййй
    • 2
      Димиртийка нищо не направи... Само кметици искат да стават.. Некадърници!!
    • 3
      Ко
      Колю
      4 -1
      08:47, 3 авг 2017
      Никой нищо не казва, щото това е като да си направиш чисто нова къща, пък за входна врата да си оставиш дървената портичка от старата къща. Ей така, за икономия!
    • 4
      By
      bydlo
      1 -1
      13:01, 3 авг 2017
      Другарят Беливанов е от Чамурли той ще ви го стегне като немска магистрала....
    Последни новини