От х:

Днес в x:

Проверете дали нямате парцел по жп линията Пловдив Свиленград

Няколко от отчуждените парцели по трасето на жп линията Пловдив Свиленград са с неустановен собственик. Обезщетенията за земите се определят и изплащат от "Железопътна инфраструктура". Парите за тези с неустановен собственик обаче са преведени по сметките на областната администрация в Хасково, съобщи днес Екатерина Стоева, началник на отдел "Устройство на територията и държавна собственост" в администрацията.

Няколко са парцелите по жп трасето, за които не е установена собствеността. Ако някой разсеян стопанин или негов наследник се сети, че има земя в землището на Любимец, Симеоновград, Константиново, Нова Надежда и Харманли, не е зле да провери къде точно се намира парцелът му. Ако се намира на място, откъдето ще мине жп линията, а го няма в списъците за изплащане на обезщетения, той може да се обърне към областната администрация в Хасково. За тези обезщетения няма давностен срок, уточни Стоева.

Отделът за държавната собственост към областната администрация се занимава и с издаване на удостоверения за снабдяване с нотариален акт чрез обстоятелствена проверка. Тук експертите проверяват дали даден имот е актуван като държавна собственост през годините.



Процедурата изглежда сложна и тромава, но се извършва в 7-дневен срок, а понякога и за три дни, уточни Екатерина Стоева. Разговорът с нея бе в рамките на проекта "Говори с властта на ТИ".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини