От х:

Днес в x:

Разширяват гробищния парк в Хасково със 100 дка

    Гробищният парк край старото Пловдивско шосе в Хасково ще бъде разширен с още около 100 дка. Това съобщи управителят на общинската фирма “Обреден дом” Лиляна Петрова.

    Терените вече били отчуждени, предстои мястото да бъде оградено. Според шефката на “Обреден дом” новите парцели, които ще се намират там, ще бъдат подредени и оградени, за да се сложи край на безразборно разположените гробове, до някои от които трудно се стига.

    По думите на Лиляна Петрова хората й, наети да косят тревата и да чистят алеите в гробищния парк, правят всичко по силите си, но неподдържани с години гробове правят достъпа до някои места изключително труден.

    Очаквайте малко по-късно интервю с шефката на “Обреден дом” Лиляна Петрова. Разговорът с нея е по повод сигнали от читатели за занемарените гробищни паркове.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Въ
      възкръснал
      37 -1
      11:52, 20 юни 2017
      Кръшков никой не иска от Лилана да чисти самия гроб това си е работа на роднините на починалия Работата е там че не се чистят ПРОСТРАНСТВАТА около гробавете ето това искат хората Освен това нека Лиляна издейства и пръскачки и някакви препарати които унищожават тревите така и за хората и ще е по лесно
    • 2
      Пр
      предложение
      19 -12
      12:11, 20 юни 2017
      Може ли да вземем пример от чужбина. Там гробовете не се ограждат с мрамори, а има само паметни плочи. Така ще може да се коси тревата и ще изглежда като голяма зелена площ, поддържана значително по лесно, на която има само добре подредени паметни плочи. Заграждането на гробовете пречи много на подрязването на тревата.
      • Пр
        против
        12 -2
        15:08, 20 юни 2017
        не може да вземем пример от чужбина..те ако искат да си сеят чушки и домати върху роднините.ние българите сме длъжни да поддържаме родовата си памет и да почитаме починалите си близки
    • 3
      Гр
      Гражданин
      25 -1
      12:48, 20 юни 2017
      А асфалтирането на уличките между парцелите кога ще се състои. Поне да се насипе с чакъл да не газим в калта .Никой не иска да се чистят самите гробове ,а да е проходимо
    • 4
      Vv
      VVV
      4 0
      17:15, 20 юни 2017
      Е , че кой ги е направил тези "безразборно разположени гробове ",та сега ще ги оправяте....?????
    • 5
      См
      смъртен
      6 -1
      20:11, 20 юни 2017
      Хора разберете не закачайте гробовете на починалите,всички близки са направили каквото могат за покойниците ,не може паметниците да са еднакви но наистина общината да се заеме най после да оправи пространството между гробовете да е почистено и направено хубаво.
    Последни новини