От х:

Днес в x:

Читатели: Гробищния парк тъне в бокуци. Обредният дом: Чисто е

Гробищният парк край Старото пловдивско шосе в Хасково тъне в боклуци. Навсякъде е избуяла трева, а пластмасови бутилки и други отпъдъци се въргалят по земята.

За това сигнализираха читатели на Haskovo.net, като изпратиха и снимка. Фотосът е правен в събота, 10 юни.

Шефката на Обредния дом в Хасково – Лиляна Петрова, е в отпуск. Потърсени за коментар, от общинската фирма заявиха, че ще се консултират с нея. Малко по-късно тя се обади от гробищния парк. “Щом ми се обадиха, веднага дойдох на място. Елате да видите, всичко е чисто, контейнерите също са изпразнени”, каза тя.

Петрова допусна, че е възможно в някакъв момент в събота на някои места във вътрешността на парка да е имало купчина боклуци, приготвени за изнасяне. “В събота имаше 6 погребения и хората ми не достигат. Правила съм опити да взема хора по програмата за временна заетост, но се оказа, че по тази методика не можем да кандидатстваме. Исках да взема 9 души по тази програма”, разказа Лиляна Петрова.

Тя бе категорична, че паркът се почиства редовно, според възможностите на персонала. “Но и хората понякога са лоши. Ето сега са почиствали около един гроб, контейнерът е на десет метра, но са оставили боклуците на купчина тук”, допълни тя.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Me
    men
    9 -2
    07:57, 13 юни 2017
    Алоууу директорчето на ЕКОПРОГРЕС-Пътя хасково Болярово е непроходим от трева по тротоарите . Недеи да стоиш само на хладничко .
  • 2
    Ми
    Михайлова
    9 -1
    11:07, 13 юни 2017
    Гробищата на Кенана не се поддържат ! Наскоро видях ,че върху един гроб бяха сложили труп на куче !? Не знаем за какво е изразходват сумите които общината събира за "вечни времена" , а те не са малко. Толко плочки в ЦГЧ преди време бяха сменени , защо от старите не се оформиха алеи / макар и криволичещи / ,за да се стига до вътрешните гробни места. Имаше чешма - и нея затапиха ! Всички гробища са в много лошо състояние. В същото време се отчита че събираемостта на данъците в общината била висока ! Защо не се заделят средства по това направление?
  • 3
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    4 -7
    12:16, 13 юни 2017
    Гробищата и на кенана и македонските са много добре поддържани вече повече от 10 години
    тези които пишат са жалки душички само искат да оплюват, вероятно защото имат частни интереси в погребалните церемонии....?!?!?!?

    Хасковските гробища са за пример в цялата страна

    а снимката, която помествате е стара, стара стара стара.....
    Направена веднага след задушница когато всички ходят по гробищата и си почистват гробовете, да отскубят някоя тревичка от гроба и да покажат че не са забравили мъртъвците. Но тревите са на мястото на което трябва да са до контейнера, а те се почистват редовно...
    Гробищата са по чисти от някои улици в града

    аз, като хасковлия, който си плаща редовно данъците не приемам подобни обвинения за гробищните паркове

    и един съвет към медиите
    преди да гръмнете новината идете на място проверете как стоят нещата
    професионалната журналистика изисква проверка на достоверността!
    • Ха
      хасковлийка
      5 -1
      17:16, 13 юни 2017
      Сигурно искате да защитите някого с цялото това нещо по горе дето сте го написали. Само че снимката е правена последната събота! Не е стара!Така че моля по кротко и си почистете както трябва че никога не е било по мръсно!!
    • Ма
      Мария
      1 -1
      08:55, 14 юни 2017
      Господине или госпожо, похвално е че защитавате така ревностно служителите в Обреден дом и Екопрогрес, НО! Определено не сте ходили на гробища - пиша гробища защото и на трите в Хасково положението едно и също - мръсотия и трева, неуредени алеи и безхаберия . Тревата е най-малкия проблем. Кой идиот е поставил бетонни гривни за кошове??? Как се почистват според умниците??? И безумни табели до всяка гривна - моля не изхвърляйте боклуци!!!! А къде да се изхвърлят боклуците????? Гробищните паркове на нашия град са най-зле поддържаните мога да кажа. Защо няма организация по Задушници да има присъствие на полиция или охрана? Мургави събратя мародерстват и изнудват възрастни хора за пари, оскверняват гробове и чупят паметници и кръстове .Но, хората са казали - както се отнасяме към мъртвите, така се отнасяме и към живите!!!! Патент на нашата Община!
  • 4
    Сл
    Сланинко
    6 -1
    12:33, 13 юни 2017
    КРЪШКОВ наистина иди на парковете и с очите си виж че наистина между гробавете могат да се крият СЛОНОВЕ толкова високи треви има Не знам редакцията ви има ли или не служебен автомобил ако ли не иди с такси и ИЗНЕСИ ИСТИНАТА
  • 5
    Go
    gost
    2 0
    16:17, 13 юни 2017
    Аз викам да им пуснем чич Недялко да ги оправи и тях!!!
  • 6
    Гр
    гробаря
    2 -1
    17:17, 13 юни 2017
    тая управителка лиляна петрова защо си назначи заместничка а не назначи работници кенанските гробища откъм пътя са почистени но навътре са във ужасно състояние -наскоро тая лиляна със заместничката си беше на изкурзия във италия и испания със какви средства .във това общинско предприятие работи най съвестно и отговорно тодор пеев един достоен и отговорен за пример служител .лилянче подай си оставката неставаш за нищо - г-н балкански да и направи ревизия и да се срещне със служителите има какво да му споделят - истината ще се види
  • 7
    Въ
    възмутен хасковлия
    3 -1
    18:54, 13 юни 2017
    Защо лъжеш Лилянче? ОСТАВКА , ОСТАВКА!!!!! Г-н Балкански поискайте и щатното разписание, да видите колко служители има в Обредния и колко са работниците и на тази така наречена шефка ? От командировки в командировки е... и да на казваме още и и още .. Какво я държите?
Последни новини