От х:

Днес в x:

Творба на Милица Гечева от „Паисий” отличена в конкурс „Към златния век”

Изображение 1 от 6

    Творбата на Милица Гечева бе отличена на първо място в Националния конкурс „Към Златния век”. Тя и нейният ръководител г-н Кирил Гогов бяха поканени на Церемонията по награждаване, която се състоя на 09.06.2017 г. в София в двора на ротондата „Св. Георги“. Екипът на СУ „Отец Паисий“ присъства и на организираното посещение за победителите в Гербовата зала на Президентството, храм-паметник „Св. Александър Невски“ и Народна библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ в столицата.

    Съссвояисторическиразказ „Звездатанамиговете...“ с подзаглавие „ИздневницитенацарСимеон“ единадесетокласничкатаМилицаСветославоваГечеваотправясвояпогледкъмедноотминаловремеотисториятанаБългария, царуванетонаСимеонВелики, съдържащобогатаматериалнакултура, но и непреходнидуховниценности и истини.

    Конкурсът е обърнат не само към нашата история (IX - X век), но и към бъдещето ни като личности, общество, държава. Представяме ви част от разказа на Милица Гечева:

    „Не знаех какво ме очаква от тук насетне, ала усещах, че тази приказка е моята. И никога няма да намери своя край, защото доброто, градивното, правилното веднъж заблести ли като небето, обсипе ли ви със светлината, дадена ни от Бога, земният свят ще заискри, ще се запишат и запомнят имена, събития, дела, ще се превърнат в пътеводна звезда, никога неугасваща...“

    Милица Гечева е победител в два поредни национални литературни конкурса. В състезанието „Стъпала на знанието“ тя ес най- висок резултат за своята възрастова група, а есето ѝ в литературния конкурс „Живеем в земята на Ботев“ също ѝ донесе награда.

    Поздравяваме Милица и ръководителите ѝ за победите, креативността, таланта и успеха и им пожелаваме нови творчески вдъхновения, светли полети и постижения!

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини