От х:

Днес в x:

Франция създаде ново звено за борба с тероризма

Франция създаде ново звено за борба с тероризма, съставено от всички разузнавателни служби, които ще координират реакциите на всякакви атаки. Това се случва само ден след като нападател атакува полицейски служители пред катедралата "Нотр Дам".

Новоизбраният президент Емануел Макрон, възложи да бъде създадено звено, което обединява многобройни агенции за сигурност. Действията на френските разузнавателни служби са подложени на строг контрол след атентатите от ноември 2015 г. в Париж.

Макрон назначи Пиер де Буске де Флориан, за ръководител на новото звено за разузнаване, известна като Национален център за борба с тероризма. Центърът ще бъде под прякото ръководство на президента. Бусек де Флориан е оглавявал регионалната разузнавателна служба на Франция, която е разпусната при бившия президент Никола Саркози.

Националния център за борба с тероризма ще включва около 20 души, представляващи различните служби за сигурност, и ще работи 24 часа, седем дни в седмицата.

"Това е създадено, за да се гарантира, че разузнавателните служби действително си сътрудничат", заяви представител на френското президентство.

Макрон също така е посочил дипломата Бернар Еми, който е бил посланик във Великобритания, Турция, Либия и Йордания, като ръководител на външната разузнавателна служба DGSE.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини