От х:

Днес в x:

Кралят на Холандия работил тайно като пилот

Кралят на Холандия е ходил на работа тайно повече от две десетилетия. Той работил като пилот на непълно работно време, разкрива самият Вилем-Александър Нидерландски в интервю за De Telegraaf, цитирано от британския "The Guardian".

Кралят споделя, че наскоро приключил с работата си на редовен втори пилот след 21 години служба на самолета Fokker 70 към авиокомпанията KLM, а преди това - на холандския превозвач Martinair.

Кралят ходил на работа два пъти месечно и винаги бил втори пилот. Сега планира да се преквалифицира, за да лети с Boeing 737s. 50-годишният баща на трима сина и монарх на 17 милиона холандски граждани нарича пилотирането "хоби", което му позволява да остави царските си задължения за момент и да се съсредоточи изцяло върху нещо друго.

„Имате самолет, пътници и екипаж. Вие сте отговорни за тях. Не можете да отнесете проблемите си от земята към небето. Можете напълно да се освободите и да се съсредоточите върху нещо друго. Това за мен е най-отпускащата част от летенето“, разказва крал Вилем-Александър.

Макар да е летял често, никой не знае на колко полета е бил кралят. Самият той споделя, че почти никой не го е разпознавал по време на полетите, когато вратите на кабината са били отворени.

"Преди 11 септември вратата на пилотската кабина беше отворена. Хората редовно идваха да гледат и смятаха, че е хубаво или изненадващо да съм там", спомня си кралят.

И дори когато говори на пътниците Вилем-Александър казва, че като втори пилот не е необходимо да дава името си, така че малко хора разпознават гласа му.

"Повечето хора не слушат така или иначе", разказва той.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини