От х:

Днес в x:

Заради убития пилот, Русия нанесе ответен удар на Сирия

Русия нанесе масиран удар с високоточно оръжие по района в Сирия, откъдето преносим зенитно-ракетен комплекс свали руски щурмовик Су-25, при което бяха убити над 30 бойци на "Джебхат ан Нусра", съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"По района, контролиран от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра", откъдето беше изстреляна ракета на преносим зенитно-ракетен комплекс по руския самолет Су-25, беше нанесен масиран удар с високоточно оръжие", съобщава руското министерство.

По данни, получени от прехващането на радиокомуникации, в резултат на удара са ликвидирани над 30 екстремисти.

При полет над провинция Идлиб в събота руски самолет Су-25 претърпя катастрофа.Пилотът успя да доложи, че е катапултирал в район, контролиран от бойците на "Джебхат ан Нусра", но по-късно е загинал при бой с терористите. В момента Русия и Турция се опитват да върнат тялото на загиналия пилот.

Междувременно групировката "Хаят тахрир аш Шам", по-рано известна като "Джебхат ан Нусра", пое отговорност за сваления Су-25.

Това съобщи сайтът SITE, който следи информационната дейност на екстремистите. Няма доказателства за надеждността на тази информация. Такива данни се появиха и по телевизионния канал Ал Арабия.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини