От х:

Днес в x:

„Младежки хълм“ пресъхва вечер, търсят причина за безводие в Болярово

От почивните дни насам всяка вечер чешмите ни пресъхват, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Обитатели в квартал „Младежки хълм“ звънели на дежурния телефон на ВиК, но решение на проблема няма.

Началникът на ВиК район Хасково инж. Иванко Милушев заяви, че в дружеството имат сигнал за ул. „Лозарска“. „Възможно е проблемът да е индивидуален, при това в часовете със завишена консумация“, обясни той.

От липса на вода се жалваха и живеещите в блоковете в квартал Болярово. По думите им чешмите започнали да пресъхват за по няколко дни след спирането на помпени станции 1 и 2. „В момента сме в Болярово, проверяваме връзките, резервоарът беше пълен над половината“, заяви още Милушев. Той допълни, че преди спирането на двете помпи циркулирала вода 520-540 л в секунда, а сега едва 400 л., заради което е възможно във високите части да има недостиг на вода.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ра
    Радо
    14 0
    16:03, 18 май 2017
    Към пресъхналите от "младежки хълм" са живущите и около ТВ кулата. Решението е ясно ама всички сме културни и възпитани граждани, иначе какво има толкова да се съберем пред ВиК на едно силно протестче за да се размърдат хрантутниците и да намерят решение не за време от 4-5 месеца а до 1 месец да ни захранят с вода както му се полага на един град от Европейска държава.
  • 2
    Ко
    Косе Босе
    14 0
    16:29, 18 май 2017
    "Младежки хълм" цяла зима бе без вода, сега мистериозно изчезване и появяване на водата...Господа водоснабдители, не е редно да плащаме най- скъпата вода в България и тя да е дефицитна! Не ме интересува дали е с манган, уран, алфа, бета е гама лъчение, искам вода! Не вярвам от години някой да пие от чешмата, така че разни идиоти - псевдозащитници на какво ли не да изчезват от Хасково!
  • 3
    Pe
    Petkova
    14 0
    16:32, 18 май 2017
    На ул. “Червена стена” в къщите също няма вода. Водата тече като конец, когато въобще я има. Уморихме се да ходим да перем у роднини в другия край на града, да се къпем само нощно време, когато едва теква малко топла вода, имаме деца все пак. И това при положение, че още нямало режим! Ами той при нас режима е денонощен от близо месец!
  • 4
    Де
    Десислава
    6 0
    16:43, 18 май 2017
    И не само там, в кв. Каменни по ул.Тракия, Зайчар , Захари Стоянов също няма вода! Идва ,ако имаме късмет към 23:00-23:30ч. и пак спира. Сутрин също няма. Направо не се издържа вече!
  • 5
    Pe
    Petq
    4 0
    16:48, 18 май 2017
    Проблемът в боляровските блокове не е от сега - от години е. Дори и да има вода няма напрежение.Сега сме "Тука има- Тука нема - Де е водата". Откакто спряха помпите положението е плачевно, за изминалия месец сме имали /ако така може да се каже/ вода само 5 дни.
  • 6
    Го
    Голяма балама-
    9 -3
    17:15, 18 май 2017
    Не се безпокойте Водата вече идва със сондажите които Делянчо ще прави за 2 000 000 лв Дэржавата се грижи да няма безводиено в перспектива А колко време ще трае перспективата само един дявол знае
    • Ве
      Веслец
      6 -2
      18:31, 18 май 2017
      Чакай делянчо джукати да направи нещо друго освен да ги "усвои" тия 2 милки!Ама и ти си и един наивник....
  • 7
    Ве
    Веслец
    6 0
    18:29, 18 май 2017
    И на Веслец е същата работа!Запушиха ни тръбите,казанчетата и бойлерите с боклуци с постоянното спиране!Да не говорим за хидрофорите!Затова,с фактурите за ремонтите - директно във ВИК!С 3те лв за кубик имат пари да плащат обезщетения!За зло куче-зъл прът са казали старите хора!Прошка няма да има!
Последни новини