От х:

Днес в x:

Без заплати излизат в мача за титлата баскетболистките на Хасково

От февруари тази година женският баскетболен отбор на Хасково изпитва сериозни финансови затруднения и бави заплатите. Това призна днес от трибуната на Общинския съвет в Хасково изпълнителният директор на “Хасково 2012” Станислав Станков. Той връчи на кмета Добри Беливанов купата на България, спечелена в началото на март и призова за помощ общината и бизнеса в града. Той благодари за досегашната помощ на кмета, на Делян Добрев и други спонсори, но допълни, че има нужда от допълнителни средства.

Станков каза още пред репортери, че в снощния драматичен мач срещу Монтана едно от момичетата е свалило абоката си, за да се включи в борбата под коша. На всичко отгоре момичетата в отбора са играли и без заплати. Въпреки това обаче успяха да върнат интригата за титлата в държавния шампионат при жените, като се наложиха като гости над Монтана. Така спорът за златото ще се реши в последния, пети мач тази неделя в зала “Дружба”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    So
    SonnY
    17 -3
    12:32, 28 апр 2017
    Извинете, аз да попитам, а те кога са плащали заплати повече от 3 месеца на сезон? Че сега и още пари им трябват. Дайте да въведем такса "Станкови", да може балонът им с горещ въздух да продължава да се рее в небесата, без да са изградили каквото и да е за баскетболът в Хасково.
  • 2
    Фе
    фен
    15 -2
    13:30, 28 апр 2017
    До кога ще продължават да се наливат пари на данъкоплатците в тази бездънна яма,наречена БК"Хасково"? Дали хората знаят какви заплати се вземат в клуба?..уникални за Б-я...
  • 3
    12
    12345_1493377427
    16 -2
    14:03, 28 апр 2017
    Няма лошо да помага общината,помагат доста други общини,на доста спортове.Проблема е,че тук се наливат не малко пари от няколко години,но всяка година отбора е нов,всяка година момичетата си тръгват с неизплатени заплати,само на семейство Станкови,които са един тренер,друг спортен,а трети изпълнителен директор стандарта на живот видимо се вдига)))Като желаете да си имате семеен отбор,то си го издържайте семейно,не ревете от врата на врата и от фирма на фирма да Ви помагат след ,като и Вие сте на заплати в същият този отбор...
  • 4
    Ел
    Ели
    6 -14
    14:44, 28 апр 2017
    Четейки коментарите ми става ясно защо нищо никога... Виж коментара
    • До
      до Ели
      8 -3
      15:39, 28 апр 2017
      В този град са вървели и вървят много неща.Особено в спорта-медалисти от европейски и световни първенства.Само че не реват само за пари и не твърдят че трябва да са кауза на града.Тренират си и се изявяват.
    • So
      SonnY
      6 -2
      15:52, 28 апр 2017
      Да разбираме ли от коментара Ви, че нещата няма да вървят, понеже това гореспоменато племе ще остане да ръководи клубчето си по все същият начин? Ако Вие сте толкова по-различни, моля, тогава обяснете ни как цялостното подменяне на отбора всяка година помага за неговото развитие? Това също така свързано ли е, или не, с неизплатени заплати на състезателките? Смятате ли да развивате хасковски баскетболистки по някакъв начин? Ако да, кога и как?
    • Фе
      фен
      7 -1
      16:33, 28 апр 2017
      Елии, "мързеливото племе" ви плаща заплатите и премиите на семейния Ви отбор!
      А относно завистта-за какво,че някои вземат по 10-12 000лв месечно,а "мързеливите" по 700-800,и то не всички завистливи...
  • 5
    Ку
    кум лисан
    3 -5
    15:59, 28 апр 2017
    От всичко написано по-горе си изясних защо в Хасково спортовете не вървят! Просто хората са от село и на тях не им трябва спорт, а нива, където да се трудят, а идва и всенародния празник! Сега разбирам защо Димитровград, Харманли и Свиленград са градове, а Хасково е село със селски манталитет
    • Пи
      Питанка?
      3 -3
      16:27, 28 апр 2017
      Браво на кум лисан! Най-накрая да прочета един истински верен коментар!
  • 6
    Ел
    Ели
    2 -4
    16:18, 28 апр 2017
    Може ли да ми дадете ЕДИН пример за колективен спорт, развит и процъфтяващ в Хасково?
    • До
      До Ели!
      5 -5
      16:52, 28 апр 2017
      Веднага ти давам отговор: Отборът на ГЕРБ с треньор Делян Добрев e процъфтяващ в дисциплината КРАДЕНЕ!
  • 7
    Ел
    Ели
    2 -3
    17:40, 28 апр 2017
    Мда, много адекватен отговор. Типично- от страх да не ни окраде някой, дърпаме краката в казана. И сме много принципни, но отдаде ли ни се възможност за далаверка-да краднем нафта, евтинка сланинка или някоя стотинка, няма проблем, то е от бедност.
    Не знам защо решихте, че имам общо с отбора. Просто ме радват успехите, случващи се на отбор, който носи името на моя град. Радвам се, че имам къде да заведа детето си, като алтернатива на МОЛ-а в Стара Загора и да му покажа как се борят каките. А те наистина направиха чудеса, за които и Станкови имат своята заслуга. Писачите тук явно са по-способни и не биха очаквали спонсорство за работата си. Ще се радвам да видя резулата!
  • 8
    Go
    golqm praz
    4 -1
    17:40, 28 апр 2017
    Да намерят спонсори или да сменят ръководството, с държавни пари всеки може!
  • 9
    So
    SonnY
    2 -1
    17:48, 28 апр 2017
    Хандбал! Макар и този сезон да нямаме отбор в елита, вижте каква част от състезателите и състезателките са от Хасково и района. Вижте колко отбори при подрастващите имат и колко национални представители. Да, те не гонят амбиции да съберат Х лева, за да купят У качествени играчи, та да спечелят Z отличия в кратък срок. Не знам какви са им финансите спрямо баскетболните, но дълбоко се съмнявам да са приблизителни, камо ли по-големи. За мен това е развит спорт, където макар и бавно, хората се стараят да градят напред и нагоре, а не само нагоре, пък каквото ще да става утре. Но в крайна сметка, всеки има право на избор, дали ще постелва и след себе си, или само под себе си.
Последни новини