От х:

Днес в x:

Порои до 50 л на квадратен метър днес, оранжев код за Хасково

Поройни дъждове докъм 50 литра на квадратен метър се очакват днес, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. За 20 области в страната, сред които и Хасково, е обявен оранжев код за опасно време.

С умерен северозападен, в Източна България временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават, а вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. В Родопите ще има и гръмотевични бури. По билата ще духа силен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ке
    Кенанския маймун
    7 -3
    09:47, 17 апр 2017
    Вий кажете що ГЕРБ скриха преди изборите за урана във водата :))
  • 2
    Са
    само Господ мисли за нас
    9 0
    09:50, 17 апр 2017
    Единствено Господ го е грижа за нас и за това ни е пратил дъжд. Дано дъжда да разреди урана в кладенците. Трябва ни много, много дъжд! Държавните хора са ни зарязали! Какви са тия тайни съвещания-хората чакат някакво сериозно решение за водата!
Последни новини