От х:

Днес в x:

Сложиха първите 6 водоноски с вода от Кърджали, чакат още 6

    Първите 6 водоноски вече са позиционирани в няколко хасковски квартала. Те пристигнаха днес след обед и са пълни с чиста вода от язовир „Боровица”, от който се захранва Кърджали.

    Водоноските са дезинфекцирани, а водата е чиста, тествана е и е годна за пиене, обясни шефът на ВиК Хасково инж. Тодор Марков, който следи процеса по поставянето им. Те са разпределени на няколко възлови места в града, от които могат да се запасяват с питейна вода не само граждани, но и в детски градини, училища и социални домове.

    Водоноски има на ул. “Ангел Кънчев” до Градската градина, в МБАЛ-Хасково, до АГО, на бул. “Илинден” до Дневен център “Марина”, до Старческия дом на Кенана, в кв. “Червена стена”. От предварително определените места без водоноска е засега само кв. “Орфей”. Ползвателите на този етап са малцина.

    Очаква се утре да бъдат осигурени още шест водоноски, като всички ще бъдат пълнени от водоизточник от хасковското село Войводово, където водата е тествана.

    Решението за поставянето на водоноски беше взето снощи от опeративния щаб, свикан от областния управител Минко Ангелов. До там се стигна заради завишените нива на уран във водата, заради което беше издадена забрана да се ползва за пиене и готвене.

    Haskovo,net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      26 -7
      19:02, 14 апр 2017
      Старите хора знаят , аз съм стар,че по време на Тато имаше готов проект за прекарване на вода от Боровица за Хасково.Дори изпълнението беше почнало.Но....демокрацията дойде.БКП се разцепи на две. БСП и ГЕРБ. И от тогава ..........бахси!Кръшков,Кръшков ,не ги знаеш тия нещица.
    • 2
      Iv
      Ivo
      7 -3
      21:55, 14 апр 2017
      Астика може ли да пием?
    • 3
      Разпределението на водоноските показва, че няма никаква радиация! Какво общо имат Червена стена, бул. Илинден и Орфей със споменатите водоизточници? Кьорфишеци за балами.
      • Ci
        Cigun
        4 -1
        07:33, 15 апр 2017
        Може би заради Мангана и тръбите от Азбест:)))
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      1 -2
      02:51, 15 апр 2017
      Той и водата на минералните бани и тя е слабо радиоактивна , но
      никой не е почнал да свети :))
      ... даже казват че бездетните булки се лекували с нея ( специално за бездетните булки не съм много сигурен - соред мен пръст в "лечението" имат и турските и българските кочове от мин.бани и сусам :)))
    • 5
      Вс
      Всяко
      7 0
      08:45, 15 апр 2017
      Всяко чудо за 3 дни! Народа си спи, ли спи сякаш нищо не е станало.
    • 6
      Ян
      янко митев
      7 -2
      09:01, 15 апр 2017
      Голяма организация! От Кърджали дошли водоноските а от Хасково по късно.Къдарността им ще ме сломи!
    • 7
      (гост)
      1 -5
      09:35, 15 апр 2017
      тя и водата в кърджали също не е много за предпочи... Виж коментара
    • 8
      От
      Отвратен
      8 -2
      09:55, 15 апр 2017
      Съгражданино, точно това разпределение на водоноските, показва че радиацията във водата е в целия град.Нали радиоактивна бе водата в Кенана,Любен Каравелов и част от центъра, само как прескочиха Бадема не знам.Уж там бе радиоактивна водата, а след това из целия град водоноски, определено Прикриват информация и като Чернобил след няколко седмици ше кажат каква е истината и разбира се на 50%.Нека се каже истината и всеки прецени сам за себе си какво да прави, не да ни замаяват в този кладенец има , в онзи няма.
    • 9
      Ан
      анализ на ланския сняг
      6 -3
      11:03, 15 апр 2017
      Цяла България говори за хасковската вода и урана...
      Само едно нещо убягна на всички люде: КЪДЕ Е ДЯДО?
    • 10
      Ив
      Иван
      6 -1
      11:53, 15 апр 2017
      Хайде сега всички хасковлии, директно в Страсбург на съд,като се почне от държавата,общината,институциите и всичко по ред,що имат касателство за тровенето с години на народа,че станах ме като сирийците с химическата бомба.
    • 11
      Ян
      янко митев
      8 -2
      12:01, 15 апр 2017
      Тъй като проблема не може да се реши за ден два тоест урана ще си бъде вовеки веков във водата на Хасково от тук нататък как ще се реши проблема с чистата вода за пиене вечно ли ще бъдем на ВОДОНОСКИ Ако ще е така аз не виждам кой ще носи кой ще плаща и колко СТОТИЦИ ВОДОНОСКИ трябва да има в града Нека ВЕЛИКИЯ вожд ЛЮБИМЕЦА на народа НЕЗАМЕНИМИЯ БАТ БОЙКО бившия пожарникар и доктор на пожар-науките да организира пожарните коли да ни снабдяват с ЧИСТА вода
    • 12
      Ин
      Интересно е
      4 -1
      12:10, 15 апр 2017
      защо се бавят с евакуирането на хората от Кенана ??? Всичко друго е ала бала.
    • 13
      Ин
      Интересно е
      5 0
      12:38, 15 апр 2017
      имат шефовете на РЗИ ,ВИК и кмета. Хубава си развяваха дебелите задници от капанче на капанче сега да си положат задниците на затворническите нарове.
    • 14
      На
      НАТАЛИ
      5 -3
      13:56, 15 апр 2017
      Тодор марков и жена му на съд и в затвора-крайно време е да се раздаде малко справедливост, скоро ще се разбере и за друга тяхна далавера, прокуратурата ще бъде информирана, загубите за хазната са за хиляди левове!
    • 15
      Во
      Вода
      3 0
      14:06, 15 апр 2017
      Нека прекарат траби от язовир боровица за хасково и вчпроса с водата ще преключи веднъж за винаги и няма да използваме тази с урана отрова затова има много болни в хасково те щте ни уморят в най скоро време в хасково няма да остане никакво население вик са за бубличен разстрел как моше да си играйат с здравето на народа и най скъпата вода в цяла балгария срамота весели празници на всички
    Последни новини