От х:

Днес в x:

Община Хасково на 65-то място по прозрачност на информацията сред общините

Община Хасково е класирана на 65-то място сред всички общини в България по прозрачност на информацията в годишното проучване на Програма достъп до информация.

От началото на февруари до края на март експертите ПДИ са прегледали и оценили 566 интернет страници на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти, задължени да предоставят информация, и независими органи на власт.

В рамките на проучването са подадени 566 електронни заявления с искане за предоставяне на списъка на категориите информация по, които подлежат на публикуване в интернет за сферата на дейност на съответната администрация, както и форматите, в които тя е достъпна според промените в Закона за достъп до информация от 2015 година.

С най-висок общ рейтинг и събрани  83,7 т.е в проучването е класирано Министерството на финансите.

На второ място е Министерството на транспорта, информационните технология и съобщенията -81,3 т. А на трето място е община Разград, която събира от петте части на проучването 79,8 т. Приятно впечатление прави, че в топ 5 във всички области и сред всички институции по прозрачност има още една община-това е Белослав със 78 точки.

На 565-та, последна позиция по прозрачност проучването на ПДИ класира Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни- 6.4 точки.

Измежду всички проучени институции в страната на 45-то място е класирана по прозрачност община Димитровград, която има 74,5 т. община Хасково заема в мащабната класация 108-то място.

От сравнителните данни в проучването, което тази година се прави за трети път се вижда, че с изключение на Димитровград и Ивайловград, рейтингът на прозрачност на всички останали общини в региона пада.

От хасковските служби най-предно място заема РЗИ Хасково с 50.8 точки. 186-то място. От всички наблюдавани институции Областната дирекция „Земеделие“ е с най-нисък рейтинг през тази година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Анонимно
    15 -4
    21:19, 6 апр 2017
    65-то място напълно заслужено.... даже последното място е най-подходящо за община като нашата,която не информира първо собствените си служители ,държи ги настрана и заплашва с уволнения задават ли повечко въпроси. Такова е поведението на уважаемата кметица ..упсс пардон , любовница аххх грешка , г-жа Жана Райкова исках да напиша
  • 2
    До
    добри
    3 0
    17:02, 25 апр 2017
    ами незнам какво се харесва на тая циганка излязла от долен род,ама явно хубаво го върти
Последни новини