От х:

Днес в x:

След 4г. зад решетките отказаха свобода на Гаргамел

След 4 години, прекарани зад решетките и все още неприключил съдебен процес, харманлиецът Илко Тонев, известен като Гаргамел, отново бе оставен в ареста с решение на хасковския съд днес. Проточилото се правосъдие бе мотивът на Гаргамел магистратите да го пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, но това му бе отказано.

Гаргамел е подсъдим заедно с Мариана Апостолова и димитровградчанина Янко Тодоров – Полицая за трафик на наркотици. Двамата мъже бяха спипани през февруари 2005 година, докато получаваха пратка от 2 кг. хероин. Дрогата била проследена от влизането й в страната през Капитан Андреево.

През декември миналата година прокурорът Петър Мидов неочаквано поиска прекратяване на процеса срещу тях с мотива, че са допуснати съществени процесуални нарушения, които нарушават правото на защита на подсъдимите. Съдът се съгласи с искането на обвинението и прекрати делото.

Подсъдимите обаче останаха зад решетките. На процеса през декември искането на Янко Тодоров за по-лека мярка заради влошено здравословно състояние дори не бе разгледано от съдебния състав.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини