От х:

Днес в x:

Големия Маргин ще се лекува в Барселона, напикавал се

Красимир Маринов, известен като Големия Маргин, е подал молба, в която иска да бъде пуснат в Барселона за 40 дни – от 10 февруари до 20 март, за да се лекува. Това съобщи шефът на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов в интервю за „Новинар". Делото е насрочено за 4 февруари в Софийски градски съд. В молбата Големия Маргин изтъква влошеното си здраве. Той има забрана да напуска страната, тъй като е подсъдим по дело за организирана престъпна група. Заедно с малкия си брат Николай Маринов – Малкия Маргин и още четирима души Големия Маргин е на свобода под парична гаранция, защото в ареста получи тежки увреждания.
Той страдаше от дискова херния и се подмокряше. Красимир Маринов излезе от килията с мотив, че няма кой да сменя памперсите му, когато се изпуска. На делото все още не е даден ход от три години насам, тъй като все някой от престъпната група е тежко болен. При миналото съдебно заседание адвокатът на подсъдимия Иво Карагеоргиев предаде на съда медицинско, че неговият подзащитен е претърпял операция и му е поставен байпас. Делото бе отложено за 27 март.
Депутатите могат да разрешат въпроса с подобни дела и да ни улеснят само за 15 минути, каза прокурор Кокинов. Той предлага в Наказателно–процесуалния кодекс да бъде гласувана поправка, която ще позволи делата да се гледат дори когато подсъдимият е тежко болен. В този случай на делото ще се явят адвокатите му, каза Кокинов.
Магистратът вижда в тази поправка единственото възможно решение процесът срещу Маргините да се състои. Той прикани депутатите да помогнат на магистратите да си свършат работата, защото те задават правилата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини