От х:

Днес в x:

Правят лекоатлетическа писта и спортна площадка с фитнес на открито на стадиона в "Райково"

Ще се изгради и оборудва площадка за фитнес на открито, както и ремонт на лекоатлетическата писта в спортен комплекс „Септември" - кв. Райково

Община Смолян получи одобрение от Управителния съвет на „Красива България" за финансиране на проект, чиято реализация е предвидена през настоящата година. Проектното предложение касае: Изграждане и оборудване на площадка за фитнес на открито и ремонт на лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Септември" - кв. Райково. Общата стойност на проекта с ДДС е 148 000 лв, като съфинансиране ще има и от община Смолян. Отпусната финансова помощ е по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места".

Стадион ”Септември” се намира в квартал ”Райково”, гр. Смолян и е част от цял спортен комплекс. Перфектните условия, които предоставя Общината привличат от години известни елитни отбори, които провеждат тренировъчните си лагери в областния град. На него срещите си играе и местния ФК Родопа (Смолян).

Капацитетът му е 6000 места. Разполага само с една трибуна, която е оборудвана с метални седалки. Снабден е със специална кабина за журналисти. Съоръжението разполага и с лекоатлетическа писта, а в близост са разположени и няколко тенис корта.

Теренът, на който ще бъде изградена фитнес площадката на открито е част от стадион „Септември“ , кв.Райково и представлява зелена площ, която не се ползва с някаква определена функция.

Лекоатлетическата писта е около футболното поле. Положената основа от бетон е амортизирана и на места уронена. Необходимо е изпълнението на ремонтни дейности, за да се ползва по предназначение.

В непосредствена близост е голям жилищен квартал, жителите на който ще имат възможност да спортуват. Предвид натовареността и положителните обществени отзиви по отношение на вече изградената площадка за фитнес на открито на стадион „Смолян”, Общината счита за необходимо създаването на по-добри условия за масов спорт в отделните квартали Смолян.

С реализацията на проектното предложение ще се постигне завършеност на услугите, предоставяни от спортния комплекс и подобряване условията за масов спорт.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини