От х:

Днес в x:

7 °C

Опашки за цветя преди 8 март, зарзаватчиите също изкараха саксии

  Опашки от клиенти се образуваха на пазара за цветя в Хасково в навечерието на предстоящия празник 8 март – Международен ден на жената. Оказа се, че за разлика от други години, когато масово се продаваха рози, тази година хасковлии предпочитат сезонните цветя, заради свежестта и аромата им, казаха търговците. Сред най-търсените са хризантемите, които се предлагат по левче, а лалето и зюмбюлът вървят по 1.50 лева. Традиционната роза пък е между 4 и 5 лева. Букетите започват от петарка и стигат до 30 лева, но при допълнителни изисквания цената може да скочи в пъти.

  Междувременно цветя изкараха и търговците на зарзават. На много от масите на Зеленчуковия пазар се забелязваха саксии с цветя, както и аранжировки в кошници, които също са предпочитани заради това, че са по-дълготрайни.

  Повечето от представителите на силния пол приемат цветето като почти задължителен елемент за празника на дамите през последните години. То обаче трябва да бъде поднесено с необходимата емоция, чувство, усмивка или прегръдка, което придава по-голяма тежест на жеста. Някои кавалери съобразяват строги правила при избора на букетите. За дамата на сърцето се предпочитат червени цветове, а когато то е за приятелка или майка, китката може да е и друг цвят.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   12
   123
   9 -4
   18:00, 7 мар 2017
   " Зарзаватчиите"... Колко обидно заглавие! Вероятно Вие не пазарувате от там? Сигурно сами си произвеждате зарзавата?!
   • Не
    Незапознат
    6 -2
    19:14, 7 мар 2017
    Не бъдете толкова тънкообидни.Който и да го е писал от екипа не е целял това.Тази дума масово се използва за продавачите на пазара.Както е чута така е и написана.Без някаква цензура или замяна.В крайна сметка нали това е целта на журналистиката.Да представи нещата не в захаросан вид а такива каквито са.
  • 2
   Кл
   клиент
   7 0
   18:26, 7 мар 2017
   Не е вярно, че лалетата са по 1.5 лв. Само на една сергия бяха по 1.5 лв и то , защото имаше точно 5 лалета в кофата. На всички останали места бяха по 2 лв, а на няколко маси и по 2.5 лв . Това е цена за брой, за едно просто лале !
  • 3
   Gu
   Guest
   13 0
   19:47, 7 мар 2017
   Живея в Германия при такива случаи хората намалят цветята за да могат всички да си го позволят а в България е обратното браво народе само така се прави далавера това не е правилно
  • 4
   🇧🇬
   🇧🇬
   8 -7
   20:26, 7 мар 2017
   Бъдете здрави и щастливи, добри и красиви..!!!!!
   Честит 8-ми март..!!!!!!
   С най- добри пожелания от:

   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙


   💙💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙💙


   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙


   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙
   💙💙💙💙💙💙💙💙


   • Не
    Незапознат
    5 0
    21:40, 7 мар 2017
    Пожеланието ви е хубаво,но това че намесвате политическа партия го прави манипулационно.Следователно и човека изрекъл го вероятността да е двуличник е огромна.
   • Ee
    eeee
    2 0
    13:44, 8 мар 2017
    тук не е място за предизборни обяснения в любов

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини