От х:

Днес в x:

Бременната кобила Севда обра наградите от кушията в Бисер

    3 награди спечели бременната кобила Севда със своя стопанин Антон Господинов от традиционната кушия на стадион „Герганин извор” в харманлийското село Бисер. Четириногото взе призови места в три категории – „най-красив кон”, „най-бърз кон” и „теглене на каруца”. Стопанинът със своята Севда, която и миналата година беше коронована за „най-красив кон”, имаше възможност за спечелване на още един приз. Той възнамряваше да участва в категорията за „най-силен кон”, но тъй като кобилката е бременна, се отказа, защото трябва да се тегли трактор. В тази категория победил стана Найден Жеков от Харманли.

    В кушията беше предвидена надпревара и за магарета. За „най-спортно” четириного дългоухо животно спечели 77-годишният Дельо Делчев от Бисер със своето магаре Калин.

    В състезанието за Тодоровден имаше общо 14 участника със своите животни, които бяха оценявани от 3-членно жури с председател Ангелов Тодоров от Бисер. Организаторите от община Харманли бяха предвидили грамоти и парични награди за победителите във всяка категория – 50 лева за първо място, 30 лева за второ и 20 лева за трето. Бяха раздадени и две специални награди от журито – бутилка уиски и бутилка водка, декорирана в кофа. „Алкохолът е за стопанина, а кофата – за животното”, обясниха оценяващите.

    Гости на събитието бяха фолклорна формация „Тракия 2” от Димитровград.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Се
      севда
      2 0
      08:43, 5 мар 2017
      Как можаха да допуснат бременно животно да се състезава долни гадове човешки.
      • Би
        бисер
        1 0
        11:23, 5 мар 2017
        така компенсират яловото управление
    Последни новини