От х:

Днес в x:

Пиян срути казарма. Взимат Аида от Фуат Гювен. Преглед на печата

Община Хасково може да вземе сградата на хотел "Аида" от собственика й Фуат Гювен, ако той не приведе фасадата му в нормален вид, пише в челен материал на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Както нееднократно е писано вече, бившият символ на града – някога луксозният хотел сега е развалина, а стаите са в руини. Според новия закон за етажната собственост, който влиза в сила от 1 май тази година, след дълга процедура общината може да изземе собствеността върху сградата. Дали това ще стане, е друг въпрос.
Изданието нищи темата с турския бизнесмен на цялата четвърта страница. Там четем, че подобно е положението и с друг хотел, купен от Гювен – в Свиленград. Предприемачът изобщо не полага грижи за сградите в центровете на градовете, само ги отдава под наем, и то за срок само от три години, което вързва ръцете и на наемателите. Очевидно целта му е не да развива бизнес, а просто да изкупува българските градове.

Кризата удари Донидо, пише в заглавие над главата "Хасковска Марица". 20 процента от работниците са уволнени, други 25 процента – пуснати в неплатен отпуск. Заради кризата поръчките на предприятието намалели.

Издават епикриза срещу 5 лева в АГО Хасково, четем на втора страница в броя. Петачката е искана от изписваните родилки, за да им издадат епикриза. Според юристи това не било нарушение, защото болниците така или иначе са търговски дружества и са в правото си да имат ценоразпис.

Съдът в Димитровград без тоалетна, акцентира още изданието. WC-то било затворено по нареждане на администрацията заради авария. Но става дума за тоалетната за граждани, магистратите се облекчавали в отделно сервизно помещение .

Червени харманлийци превземат Хасково, четем на 5 страница. Повод за материала е спечеления от харманлиеца Николай Колев конкурс за шеф на историческия музей в Хасково. Изданието изброява и други шефове от града на Белоногата, заели шефски кресла в областния град – началникът на ВиК Атанас Бързев, на болницата д-р Димитър Шопов.
На времето, когато България приемаше на едро виетнамци за работа и обучение, имаше виц: У нас повече виетнамци няма да идват. Как така? Така. Всички са вече тук.

И Разплащателната бяга от Гювен, акцентира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Агенцията, която раздава европарите в земеделието, се изнася от Бизнесцентъра.

Пиян срути казарма, пише в челния материал на първа страница в броя. 20-годишният Атанас влетя с мерцедеса си в поделението на Кенана и срути цяла стена. Почерепеният шофьор ще плаща щетите на военните.

На 1000 в Хасково по един адвокат, преброява членовете на гилдията изданието на втора страница. В хасковската колегия са записани 302 юристи.

Стоянов на строителен обект час преди смъртта си, гласи акцентът на криминалната страница. Преди да скочи от шестия етаж, загиналият бивш заместник кмет на Димитровград Славейко Стоянов бил на строителна площадка на своята фирма. Вчера беше погребението му.

Японците сдават Александрово-2 на Данаилов в петък, 13 февруари, акцентира на 12 страница вестникът. Тогава културният министър ще приеме завършеният обект.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини