От х:

Днес в x:

19 °C

Пиян срути казарма. Взимат Аида от Фуат Гювен. Преглед на печата

Община Хасково може да вземе сградата на хотел "Аида" от собственика й Фуат Гювен, ако той не приведе фасадата му в нормален вид, пише в челен материал на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Както нееднократно е писано вече, бившият символ на града – някога луксозният хотел сега е развалина, а стаите са в руини. Според новия закон за етажната собственост, който влиза в сила от 1 май тази година, след дълга процедура общината може да изземе собствеността върху сградата. Дали това ще стане, е друг въпрос.
Изданието нищи темата с турския бизнесмен на цялата четвърта страница. Там четем, че подобно е положението и с друг хотел, купен от Гювен – в Свиленград. Предприемачът изобщо не полага грижи за сградите в центровете на градовете, само ги отдава под наем, и то за срок само от три години, което вързва ръцете и на наемателите. Очевидно целта му е не да развива бизнес, а просто да изкупува българските градове.

Кризата удари Донидо, пише в заглавие над главата "Хасковска Марица". 20 процента от работниците са уволнени, други 25 процента – пуснати в неплатен отпуск. Заради кризата поръчките на предприятието намалели.

Издават епикриза срещу 5 лева в АГО Хасково, четем на втора страница в броя. Петачката е искана от изписваните родилки, за да им издадат епикриза. Според юристи това не било нарушение, защото болниците така или иначе са търговски дружества и са в правото си да имат ценоразпис.

Съдът в Димитровград без тоалетна, акцентира още изданието. WC-то било затворено по нареждане на администрацията заради авария. Но става дума за тоалетната за граждани, магистратите се облекчавали в отделно сервизно помещение .

Червени харманлийци превземат Хасково, четем на 5 страница. Повод за материала е спечеления от харманлиеца Николай Колев конкурс за шеф на историческия музей в Хасково. Изданието изброява и други шефове от града на Белоногата, заели шефски кресла в областния град – началникът на ВиК Атанас Бързев, на болницата д-р Димитър Шопов.
На времето, когато България приемаше на едро виетнамци за работа и обучение, имаше виц: У нас повече виетнамци няма да идват. Как така? Така. Всички са вече тук.

И Разплащателната бяга от Гювен, акцентира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Агенцията, която раздава европарите в земеделието, се изнася от Бизнесцентъра.

Пиян срути казарма, пише в челния материал на първа страница в броя. 20-годишният Атанас влетя с мерцедеса си в поделението на Кенана и срути цяла стена. Почерепеният шофьор ще плаща щетите на военните.

На 1000 в Хасково по един адвокат, преброява членовете на гилдията изданието на втора страница. В хасковската колегия са записани 302 юристи.

Стоянов на строителен обект час преди смъртта си, гласи акцентът на криминалната страница. Преди да скочи от шестия етаж, загиналият бивш заместник кмет на Димитровград Славейко Стоянов бил на строителна площадка на своята фирма. Вчера беше погребението му.

Японците сдават Александрово-2 на Данаилов в петък, 13 февруари, акцентира на 12 страница вестникът. Тогава културният министър ще приеме завършеният обект.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
16 юли 2020
Последни новини