От х:

Днес в x:

Шофьорските изпити вече ще се провеждат само в изпитни терминали

От март изпитите за шофьори поетапно ще се провеждат само в изпитни терминали, изградени в офисите на Автомобилна администрация. Промените влизат в сила поетапно, до края на месеца, защото в закона не е разписана точна дата.

В София терминалите ще бъдат два, а във всеки областен град ще има по един. 

Изпитните терминали ще са изолирани един от друг с преграда и електронна система ще посочва кой от кандидатите в кое от помещенията ще работи. Терминалите са звуко и шумоизолирани. В тях има и огледала, които дават възможност на проверяващите да следят, дали кандидатът не използва отговори на въпроси, написани на хартия. Целта на взетите мерки е да се прекрати влиянието на субективния фактор, каза изпълнителният директор на Автомобилна администрация Красимир Калайджиев.

"Когато седне на съответното работно място, с камера се прави разпознаване на лицето и ако това е същото лице, което се е регистрирало, системата му отваря и му позволява да полага изпита. Освен, че в самия център се дава звуков сигнал, също така с картина звуков сигнал се дава и в центъра за наблюдение", допълни той.

"Съюзът на българските автомобилисти винаги приветства мерките, които имат за цел, тази порочна практика с купуването на изпитите да бъде прекратена", коментира Малинка Бондаренко от СБА-Младост.

Според курсистите е тъжно, че се е стигнало чак до такива мерки. Те се надяват това да подобри движението по пътищата.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини