От х:

Днес в x:

Таблетите ще заменят листовките при шофьорските изпити предсрочно

Хартиените листовки ще бъдат напълно премахнати от шофьорските изпити от 1 юли тази година, а не както бяха първоначалните планове - от началото на следващата, съобщи директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов, цитиран в днешния брой на вестник "Труд". Електронният вариант, за проверка на познанията по Закона за движение по пътищата, беше въведен още преди две години, но се даваше възможност изпитът да става и по стария начин.

При минаването на листовките на таблет резултатът става известен веднага, след като попълването на отговорите приключи. Предсрочното въвеждане на съвременния начин на препитване се обяснява с това, че вече в регионалните поделения на ИА "Автомобилна администрация" в цялата страна има достатъчно таблети.

След промените в наредбата, регламентираща препитването на кандидат-шофьорите, хартиените листовки ще се използват само ако няма техническа възможност за електронен изпит. Изпитът с таблети е една от мерките за пресичане на фалшифицирането на резултати на бъдещите водачи. От миналата година камери и микрофони в учебните коли записват и практическия изпит.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини