От х:

Днес в x:

"Да, България" влиза в преговори за коалиция със "Зелените"

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" ще се яви на предстоящите парламентарни избори като коалиция "Движение "Да, България". На извънредно заседание късно снощи Националният съвет реши да приеме предложението на "Зелените" за влизане в преговори за коалиционно партньорство.

"Зелените" са доказали, че с принципност и последователност отстояват обществения интерес, за реформата на правораздавателната система, защитавайки българската природа от мафията и олигарсите. Водят се преговори и за другия партньор в коалицията", се казва в официално съобщение на "Да. България".

До разговорите за коалиционно обединение се стигна, след като вчера, в последния възможен ден, в съда постъпиха три жалби срещу регистрацията на партията в Централната избирателна комисия (ЦИК). Срокът за регистрация изтича утре (8 февруари). Членът на Националния съвет на "Да, България" Антоанета Цонева каза днес по "Нова телевизия", че две от жалбите са с един и същи почерк, а третата е от човек, който е присъствал на учредяването на партията. Цонева определи като "сценарий" действията срещу формацията и изрази увереност, че няма да има спънки при регистрацията в ЦИК.

Междувременно от "Да, България" съобщиха, че днес ще бъде оттеглена една от жалбите - подадена от името на члена на Изпълнителния съвет на Вера Асенова, без тя да се е подписвала. Асенова ще сезира и прокуратурата за случаи.

"От тази нощ започнахме да събираме отново подписи за самостоятелно явяване на изборите. Трябва да съберем 3 хил. подписа за около 12 часа и съм сигурна, че ще успеем", заяви Цонева пред "Нова телевизия". Доброволци на "Да, България" ще събират подписи в Бизнес парка, в подлеза на Софийския университет, на ъгъла на бул. "Витоша" и ул. "Алабин", както и на метростанция "Сердика". Подобна акция ще има и в други градове в страната.

"Явно някой иска в Народното събрание да не попадат хора, които не могат да бъдат контролирани", заяви от своя страна членът на изпълнителния съвет на "Да, Бългрия" Иво Мирчев.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Пацо
    1 0
    20:49, 7 фев 2017
    Абсолютно нагласена работа от Прокопиев.
  • 2
    Ма
    Мартин Иванов
    1 0
    00:33, 8 фев 2017
    Най-добре Иво Прокопиев да влезе... в затвора!
Последни новини