От х:

Днес в x:

Братя Галеви връщат Петра в Хасково. Губим 250 000 евро заради корупцията. Преглед на печата

Братя Галеви връщат Петра в Хасково, твърди в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". И двамата дупнишки бизнесмени вече са в ареста, но това нямало да попречи на намеренията им, пише вестникът. Те смятали да вдигнат огромен атракцион в стил чалга на изхода на Хасково в посока Харманли. Основна фигура в чалга клубът щяла да бъде фолк певицата Петра, която от години се подвизава в Гръцко.

Губим 250 000 евро заради корупцията, пише в другото голямо заглавие на първа страница изданието. Става дума за два проекта на хасковската търговско промишлена палата по програма ФАР, които са със спряно финансиране. Други два готови проекта пък отлежават в папките по същата причина. Заедно с тях общата сума набъбва до половин милион евро. Темата е продължена на цяла вътрешна страница в броя.

Почват рокади в полицията, пише още на страницата. Шефът на ОДП Хасково Атанас Ненков е преназначен на поста си, предстои и други полицейски шефове да получат нови заповеди, но за някои от тях те няма да са радостни, пише изданието.

Екстази залива Е-80, цената падна до 15 лева, пише на втора страница. Дрогата вече се продавала в заведения край международния път, по баровете в областния град хапчетата вървели по-трудно.

Военен пенсионер се простреля от любов, акцентира на криминалната страница вестникът. 50-годишният Марин Георгиев се гръмнал с ловна пушка в Райкова могила.

Братя се клаха заради наследство, четем още на криминалната страница. Екшънът се разиграл в харманлийското село Бисер миналата нощ.

Рогозиновци без чифтета след смъртта на ловец, четем над главата на "Новинар юг". Според изданието до трагичната смърт на Господин Панайотов в събота, който бе прострелян по невнимание, довели серия от гафове в ловната дружинка. Цялата група е наказана да не ловува до края на февруари.

Спрените пари по програма ФАР са основен акцент на първа страница. Обещанието на правителството, че ще компенсира спрените от Брюксел пари за одобрените проекти си останало само обещание, разкрива шефът на ХТПП Янчо Янев.

Търсят 115 безработни за курс, само 12 за работа, съобщава на втора страница "Новинар юг". Става дума за бюрото по труда в Димитровград.

142 търговци се регистрирали по ДДС заради промените в закона за тютюневите изделия, информира на 4 страница вестникът. От началото на годината право да продават папироси имат само регистрираните по този закон. Това породи наплив в данъчното.

Не съм си купил нова кола с парите на данъкоплатците, казва в интервю за вестника кметът на Димитровград Стефан Димитров.

Кметът Георги Иванов вече и женски дядо, пише изданието на 12 страница. Внучката на градоначалника се нарича Станислава и се родила в софийска клиника.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини