От х:

Днес в x:

28 °C

Братя Галеви връщат Петра в Хасково. Губим 250 000 евро заради корупцията. Преглед на печата

Братя Галеви връщат Петра в Хасково, твърди в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". И двамата дупнишки бизнесмени вече са в ареста, но това нямало да попречи на намеренията им, пише вестникът. Те смятали да вдигнат огромен атракцион в стил чалга на изхода на Хасково в посока Харманли. Основна фигура в чалга клубът щяла да бъде фолк певицата Петра, която от години се подвизава в Гръцко.

Губим 250 000 евро заради корупцията, пише в другото голямо заглавие на първа страница изданието. Става дума за два проекта на хасковската търговско промишлена палата по програма ФАР, които са със спряно финансиране. Други два готови проекта пък отлежават в папките по същата причина. Заедно с тях общата сума набъбва до половин милион евро. Темата е продължена на цяла вътрешна страница в броя.

Почват рокади в полицията, пише още на страницата. Шефът на ОДП Хасково Атанас Ненков е преназначен на поста си, предстои и други полицейски шефове да получат нови заповеди, но за някои от тях те няма да са радостни, пише изданието.

Екстази залива Е-80, цената падна до 15 лева, пише на втора страница. Дрогата вече се продавала в заведения край международния път, по баровете в областния град хапчетата вървели по-трудно.

Военен пенсионер се простреля от любов, акцентира на криминалната страница вестникът. 50-годишният Марин Георгиев се гръмнал с ловна пушка в Райкова могила.

Братя се клаха заради наследство, четем още на криминалната страница. Екшънът се разиграл в харманлийското село Бисер миналата нощ.

Рогозиновци без чифтета след смъртта на ловец, четем над главата на "Новинар юг". Според изданието до трагичната смърт на Господин Панайотов в събота, който бе прострелян по невнимание, довели серия от гафове в ловната дружинка. Цялата група е наказана да не ловува до края на февруари.

Спрените пари по програма ФАР са основен акцент на първа страница. Обещанието на правителството, че ще компенсира спрените от Брюксел пари за одобрените проекти си останало само обещание, разкрива шефът на ХТПП Янчо Янев.

Търсят 115 безработни за курс, само 12 за работа, съобщава на втора страница "Новинар юг". Става дума за бюрото по труда в Димитровград.

142 търговци се регистрирали по ДДС заради промените в закона за тютюневите изделия, информира на 4 страница вестникът. От началото на годината право да продават папироси имат само регистрираните по този закон. Това породи наплив в данъчното.

Не съм си купил нова кола с парите на данъкоплатците, казва в интервю за вестника кметът на Димитровград Стефан Димитров.

Кметът Георги Иванов вече и женски дядо, пише изданието на 12 страница. Внучката на градоначалника се нарича Станислава и се родила в софийска клиника.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини