От х:

Днес в x:

Пукнаха главата на второкласник със снежна топка, шият го в болницата

    Второкласник от хасковското училище “Свети Климент Охридски” е в хирургията на хасковската болница, където шият пукнатата му глава. Ученикът Александър Делчев пострадал в двора на училището тази сутрин, където бил замерян от други двама второкласници със снежни топки. “Явно в някоя от топките е имало лед, който е пукнал главата на детето”, предполага директорката на “Климент” Гинка Райчева.

    Тя допълни, че ледът по улиците край школото е бил изринат от багери, които обаче го струпали на огромни камари и децата се катерят по тях. “Изправя ми се косата като ги гледам, защото изпод камарите лед стърчат железа, трески и всякакви други опасни неща. Без глас останах да викам по тях”, разказа Райчева. Тя допълни, че и огромните висулки по стрехите на училището били надвиснали опасно, затова децата влизали през входа откъм реката.

    “Още миналата седмица показах снимките на камарите лед в общината, но положението и днес е същото. Като чух тази сутрин за инцидент, настръхнах, защото в първия момент помислих, че дете е пострадало от някоя висулка, което би било много по-опасно”, добави директорката. Тя си отдъхнала, когато научила, че става дума за пукната глава от снежна топка.

    Майката на детето Тянка Делчева обаче не смята, че инцидентът е безобиден. "Главата на детето е сцепена над веждата, лекарите казаха, че не може да се залепи, трабва да се зашие", обясни тя. След като обработят раната на сина й в болницата тя смята да отиде до училището и да подаде жалба.

    Очаквайте подробности за инцидента и за положението около училищата в града.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (29)

    • 1
      Ро
      Родител
      53 -15
      12:21, 31 яну 2017
      И без да ни казвате, ние знаем какво е положението около училищата в града. Камари сняг и лед. Това е положението. Същото е и около детските градини.
      Вместо да ни казвате какво е положението, упражнете медиен натиск върху общината, за да си свършат работата и да разчистят поне около учебните заведения. Попитайте и ръководството на общината защо, след като Райчева е сигнализирала още преди седмица, никой не е взел мерки да предотврати дебнещата опасност в училище "Климент"? Това нещо направете и читателите ви ще сме благодарни. Иначе да ни обяснявате какво е положението, няма смисъл. Знаем какво е - трагично е!
      • Гр
        гражданин
        37 -18
        13:09, 31 яну 2017
        Чудих се как ще прехвърлите вината на общината и този път. Наистина е прекалено вече. Като деца се замервахме и с камъни, но никой не обвиняваше за това другите. За малко да се настроя и да си помисля, че обвиненията ви са адекватни, но в този момент всичко излиза, просто се чудите как да нарочите виновен и то общината.
    • 2
      Ей
      Ей директорката!!!
      45 -19
      12:41, 31 яну 2017
      Дректорката да вземе да си изчисти висулките! отговронсто за двора, тротоарите и ледените висули, както и за надвисналия сняг от стрехите носи УЧИЛИЩЕТО!!! Кога общината е чистила висулки на училищата???? Изчистен е леда от улицата!! Кога им друг път е чистено така???!!! Гинка да си каже честно, не да клепа! Имат си бюджет да си чистят. Не стига че й изчистили района на училището ами сега недоволна
    • 3
      11
      1111
      53 -7
      13:17, 31 яну 2017
      Ако в собствения им дом детето падне и се удари на някой ръб и си спука главата трябва ли да се викат социалните служби и да се води насилия над детето? А може би ще са виновни кмета и общината.Какво общо има с кмета играта на топки
    • 4
      ..
      .....
      41 -7
      13:26, 31 яну 2017
      Това може да се случи и в парка, и пред блока и навсякъде.Затова децата ни са на това положение.Какво трябва да направи директорката , а учителката ? Може би и те трябва да са навънка!?Те да не са падари . ТЕ са УЧИТЕЛИ.Това е най-жалкото , че за всичко са обвинявани те.
      А възпитанието на децата?Щяла да подаде жалба - срещу кой? Да не би директорката или учителката да го е замерила?
    • 5
      Ро
      родител
      28 -20
      13:57, 31 яну 2017
      Да,бе, никой не е виновен, че около училището вече 20 дена е живо изпитание да се мине. Никой! Освен родителите да вземем лопатите и да изчистим висулките, двора, улицата...
      Сякаш предишните зими сняг не е валял. Какви се тези глупости- снега бил много. Ако се беше чистило навреме, дори по веднъж на ден, положението нямаше да е такова. Цял месец всички в общината реват,че имало много сняг, но не счетоха за необходимо да го изчистят. Я вижте само какви са новините- цял месец блокиран града и Хоп- в последните секунди новина- Кучета нахапаха майка с 2 деца. Толкова занемарен града никога не е бил.
      • Пр
        предизвикан
        30 0
        16:34, 31 яну 2017
        Още от Възраждането българинът е милеел за училището.А сега търси само отговорност от него-семейството и родителите все едно не са страна на образованието.И какво ви пречи да вземете всички татковци по една лопата и да почистите снега в двора на училището и тротоарите около него?Та нали там половината от денонощието прекарват точно вашите деца.
        Ама е по-лесно да критикувате учителите,директорката,училището !Не давайте акъл,ами се покажете като истински съпричастни хора.Действайте!Стига сте плюли всички и всичко!
      • За
        защо не???
        7 0
        21:43, 31 яну 2017
        Чудесна идея! Защо НЕ? Защо родителите да не запретнат ръкави и да изчистят около училища и детски градини? какво лошо има в това, а и безценен пример ще дадат на децата си. Ще покажат отношение към училището като институция и ще помогнат най-вече на своето дете. Родителите могат единствено да роптаят и да искат.Добре,че не всички са такива, иначе учители няма да останат в тая държава... Лесно се приказва. Кефим се на другите държави. ОК!!! Да почерпим пример от тях - там родители са патрули пред училищата /няма не искам, правило на училището -спазва се/, там родители организират мащабни мероприятия, там родителите уважават учителя, училището... А тук?!! Недай си, Боже, да си учител! Към тях само и единствено -съболезнования за професията!!!
    • 6
      Ма
      Майка с дете
      25 -13
      13:57, 31 яну 2017
      Изродчета малки! Да бяха сложили пиратка в снежната топка, баламурници! Нямат възпитание и никакво чувство за усет и такт, за да помислят дали със силният удар и ледената топка ще наранят съученика си. Сега родителите на това "дете" да платят парично обезщетение на пострадалото дете.
      • Сп
        Справедлив
        20 -8
        14:26, 31 яну 2017
        Не са изродчета малки, а ддеца втори клас. На всеки може да се случи, утре Вашето дете ако направи същото да го линчуват ли? Децата във втори клас не осъзнават дали е опасно да се замерват със снежни топки. Просто кнцидент. Казвате родителите да платят. С пари ли ще се оправят нещата?.
      • Ма
        Майка
        2 -17
        15:09, 31 яну 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ле
        лелее леле
        18 -8
        15:18, 31 яну 2017
        Каква майка с дете си ти,алооо.Как може да обиждаш така деца,не те ли е срам.Замервали са се с топки,играели са си децата,случило се е нещо неприятно да,ноо това не дава право на никой да обижда по такъв начин деца.Ако наистина сте майка с дете,жал ми е за детето ви,а и майка която говори и обижда така деца,да говори за възпитание ми идва в повече! Да не говорим че големи хора,Като вас,НЯМАТ ЧУВСТВО ЗА УСЕТ И ТАКТ,а искате едни деца на 8 год. да имат.
      • Ма
        Майка
        9 -18
        15:27, 31 яну 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ба
        Баща с дете
        13 -3
        17:07, 31 яну 2017
        Много сте проста..
    • 7
      Ро
      родител
      23 -3
      14:05, 31 яну 2017
      Детето е пострадало от снежна топка, какво общо имат тук оправданията на директорката като нямат нищо общо със случилото се? Децата нямат място на улицата! Дворът на училището изчистен ли е, щом е опасно и не трябва ли тя да се заеме с това? Защо не са изчистили висулките като ги смятат за опасни? В другите училища се оправят с тези проблеми и това си е тяхно задължение, няма какво да прехвърлят на други!
    • 8
      Ро
      Родителка
      21 -8
      14:16, 31 яну 2017
      Вчера минах и видях камарата сняг с лед до училището и веднага изкоментирах как е предпоставка за инцидент. Децата са деца. Играят. Възрастните трябва да ги предпазват. В случая, който е натрупал камарата с лед, е виновникът.
    • 9
      Ха
      хахахах
      27 -8
      15:25, 31 яну 2017
      Точно деца 2-3 клас от Климент-а два месеца хвърляха като полудели пиратки в реката. Иначе елитно било - никакъв контрол.
    • 10
      Ха
      хахахах
      24 -2
      15:27, 31 яну 2017
      Не говоря за контрол от учителите, а от страна на родители.
    • 11
      M
      M
      17 -10
      16:13, 31 яну 2017
      Хора,които наричат деца,изродчета и баламурници,имат спешна нужда от специализирана помощ!
    • 12
      Ба
      Баща без дете
      26 0
      17:19, 31 яну 2017
      Всъщност децата са деца, бебета са бебета, родителите са родители, а кой носи отговорност за децата? Родителите нали? Нека всеки си носи отговорността и мисли за доброто не само на детето си, а и на останалите деца.
    • 13
      Ро
      родителка
      6 -15
      18:12, 31 яну 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        До родителка
        9 -8
        19:22, 31 яну 2017
        Добър коментар и сравнение с друго училище. Значи в едното училище може да е добре почистено и премахнати висулките , а в другото не може.Директорката е уведомила общината и за нея проблема е решен. Директора е административен ръководител и е нейно задължение да предприема всички мерки за опазване на поверения и имот и предприемане на мерки за безопасност. Има бюджет за тази цел и само тя може да се разпорежда с него.
        Но по-лесно е друг да ти е виновен .
    • 14
      Ми
      МИРА
      17 -5
      19:28, 31 яну 2017
      А "перфекният" Климент!?
      Кой изчисти леда и висулките на "В. Левски"
      Иначе пак богаташчетата ще ходят на ски, нали! Както организирате екскурзиите, организирайте си и почистването, г-жо Райчева! ЗАЩОТО Е ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ! Не се оправдавайте с общината.X
      • Oh
        Oh
        10 -2
        19:43, 31 яну 2017
        Камарата със сняг с лед е на тротоара пред училището. Натрупана е там от снегопочистващата фирма.
    • 15
      Чу
      Чуденка
      5 -5
      19:53, 31 яну 2017
      Постоянно е пълно с родители който забират или водят децата си , ако всеки беше хвърлил по малко сняг , дори и със ръце , нямаше да има такава купчина.Все пак "реката" е на един хвърлеи.
    • 16
      67
      678
      4 -4
      20:24, 31 яну 2017
      Даже най- добре да накарат учениците да изчистят снега. 5-600 деца по една шепа сняг в реката и да бяха готови за 2 дена.
    • 17
      Аб
      абв
      23 -3
      20:36, 31 яну 2017
      Толкова мъка и жал за една детска игра. Какво ви става ??? Нима вие не сте хвърляли топки,нима не сте падали по леда? Вземете им детството и все до полата на мама с телефон в ръка.Аман от превзетости. Забравихте от къде сте тръгнали,префънтоски само. Жалба да пишела,Нямам думи !!! И това мамино синче ще живее с илюзията ,че мама все ще го спасява,даже и да няма от какво!
    • 18
      Ан
      Антон
      1 -1
      14:54, 1 фев 2017
      Бас,,,си тъпата жена, ако някой прочете коментара накрая излиза, че детето с пукнатата и шита глава е "мамино синче".....проста си жено, проста! А онова което го е сторило, то какво е?
    • 19
      Аз
      АЗ
      3 -2
      16:16, 1 фев 2017
      ДА СЕ ЗАБРАНИ на децата да се замерват със снежни топки! Що за игра е това?! Преди всичко много опасна, дори когато снегът не е заледен. Родителят в САЩ подписва декларация още в началото на учебната година, че детето няма право да хвърля снежни топки. Пожелавам на детето да се възстанови бързо!
    Последни новини