От х:

Днес в x:

Бракониер садист разстреля три елена и 4 бременни кошути

Бракониер садист е разстрелял 3 благородни елена и 4 бременни кошути на територията на държавно ловно стопанство “Черни Лом”, пише в днешния си брой “24 часа”.

Всекидневникът се позовава на директора на голямото стопанство Георги Гогов. Първите убити животни са от 21 януари, а последните - от миналата сряда.

Ловният портал БГ ЛОВ публикува разтърсващи снимки и рапорти на горските служители за намерените от тях избити кошути.

Повечето от дивите животни са убити с един и същи почерк, отстреляни са в главите и зарязани на място, без да е взето месо. Примамвали са ги с хвърлен фураж.

Територията на ловно стопанство “Черни Лом” е с внушителните 1,3 млн. декара и е възможно да има още мъртви елени.

“Това е безумие, не знам каква съвест има този човек”, коментира и Веселин Нинов, шеф на Североизточното държавно предприятие, към което е “Черни Лом”.

От понеделник в Попово е изпратена жандармерия и заедно с полиция и прокуратура е започнато следствие по случая.

Прокуратурата е иззела записи от камери, на чиито кадри се забелязват джипове “Мерцедес” G класа. Проверява се версия, че извършителят на зверството е свързан с влиятелен местен бизнесмен, собственик на голямо преработвателно предприятие.

“Не мога да коментирам версии, надявам се правоохранителните органи да стигнат до извършителя”, каза директорът на “Черни Лом”.

По закон срокът за редовно ловуване на благородни елени изтича на 31 януари - днес. Георги Гогов допуска, че е възможно да са засегнати интереси.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини