От х:

Днес в x:

Политическите партии постигнаха съгласие за състава на РИК - Перник

Областният управител д-р Александър Александров проведе консултация  с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия- Перник за провеждане на  изборите за 44-то Народно събрание, насочени за 26 март 2017 г.
Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК - Перник ще бъде от 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно - четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България" и ПП ДПС, и по един представител от КП „Реформаторски блок”, КП „Патриотичен фронт”, КП „България без цензура”, ПП АБВ и ПП Атака.
Политическите сили постигнаха съгласие за председател, за заместник-председатели и секретар в Районна избирателна комисия в област Перник. Председателското място ще се заема от представител на ПП ГЕРБ, заместник председатели – ПК „БСП Лява България” и КП „Реформаторски блок”, а секретарят на комисията ще бъде от ПП ДПС. Всеки един от избраните членове има необходимата квалификация и опит в провеждането на избори.
Протоколът от консултацията и предложението на Областният управител  д-р Александър Александров за определяне състава на РИК, ще бъдат предоставени на Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с Решение до 03.02.2017 година.

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини