От х:

Днес в x:

Глобяват заложна къща, работила без каса за съхранение, и кафе-аперитив, неиздавал касови бонове

При поверка, извършена в края на миналата седмица от служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР  и представители на ТД на НАП - София, е била инспектирана заложна къща в центъра на Перник. В обект на ул. „Розова Долина“ са установени редица нередности - липсвали складово помещение и каса за съхраняване на заложени благородни метали, както и изложени вещи, които не били за продажба. Управителя на заложната къща, 21-годишният З.И., ще бъде санкциониран, като ще му бъде съставен акт.

Собственик на кафе-аперитив на ул. „Захари Зограф“ пък ще бъде санкциониран за неиздаване на касови бележки. На Д.Л. /42 г./ ще му бъде съставен акт и наложена парична санкция.

Органите на полицията са установили и редица фирми с оборот малко под 50 000 лева. Достигайки тези суми, обектите спират да издават фискални бонове и по този начин избягнат регистрации по ДДС. А има и такива, които са ги надхвърлили, но не са подали документи за регистрация. Тези управители също са санкционирани за извършените от тях нарушения.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини