От х:

Днес в x:

Съкратени миньори от Бобов дол излязоха на протест

Около 100 души, съкратени през последните месеци от Мини "Открит въгледобив" в Бобов дол излязоха на протест днес пред администрацията на мините.

Недоволните протестират срещу неизплатените им обезщетения от ръководството на мината, неполучени заплати и ваучери за храна, пише БТА.

Според миньори, всеки от съкратените около 400 души, имал да получава средно между 1500 и 2000 лв. Те заявяват и че не получават трудовите си книжки от мината, ако не подпишат, че тя не им дължи пари.

С недоволните се опитаха да преговарят представители на синдикатите, а лидерката на "Подкрепа" в Дупница Йорданка Германова се опита да излъчи група за преговори с ръководството. Протестиращите обаче настояват да получат парите си веднага, а не да водят безсмислени, според тях, преговори.

Миньорите се заканиха да блокират пътя на камионите, извозващи въглища за ТЕЦ "Бобов дол" в с. Големо село, община Бобов дол, в знак на протест. Те заявиха, че ако няма решение на въпроса им веднага, ще подготвят и блокада на магистрала "Струма".

На мястото на протеста беше кметът на Бобов дол Детелина Борисова, която заяви, че подкрепя хората.

Миньорите се надяват, че все пак може и да получат поне част от парите си, заради предстоящите избори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини