От х:

Днес в x:

Отвориха пътя Симеоновград- Гълъбово, пожарна изведе тежко болен от с. Белополяне

    Възстановено е движението по отсечката Симеоновград- Гълъбово, която беше затворена изцяло по обяд , за се разчисти пътят от навяванията и да се изтеглят закъсалите товарни камиони. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Обстановката обаче в Хасковска област остава сложна заради непрекъснатия снеговалеж, отбелязват от администрацията на областния управител Станислав Дечев.

    Остава в сила ограничението за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона за пътищата Тополовград- Харманли и за Хасково-Кърджали през с.Мост.

    Областният управител лично мина по най-невралгичните трасета днес. Според Станисалв Дечев един от най-сериозните проблеми, които властите срещат през последните дни е трудният достъп на линейките до по-отдалечените планински села, и до тези по пътищата към които има сериозни навявания. „Въпреки че пътищата са отворени, линейките не успяват да стигнат до адресите и се налага помощ и от пожарната“, коментира губернаторът. Той визира като пример ситуацията от малките часове тези вечер, когато бремена жена беше извозена от село Дрипчево от пожарна в част от пътя към АГО Харманли.

    „От днес след обяд има също един сигнал за невъзможност на линейка да стигне до вътрешността на село Белополяне, Ивайловградско. Затова се наложи пожарната да влезе в селото и да транспортира тежко болен човек до линейката, която изчака на разклона за селото“, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

    Продължава денонощната работа на всички институции в област Хасково. Електрозахранването не е прекъсвало. Водоподаването е спряно единствено в Минерлни бани, където се работи по авария.

    Уверенията са, че скоро курортът ще бъде захранен с вода.

    Областният управител информира че снеговалежите продължат и апелира да се тръгва на дълъг път при крайна необходимост. Тези ,които решат все пак да пътуват да проверят автомобилите си , да ги заредят с гориво, да имат на разположение мобилен телефон за връзка, в случай на нужда.

    Освен по Марица край Димитровград, ледени късове се образуваха пъ реката и в Свиленград.

    Шефът на напоителни системи Георги Латев успокои обаче, че няма опасност от затлачвания и приливане на река Марица заради ледените късове по нея. По думите му нивото в момента на водата й е под среднот оза сезони и поясни, че няма сведения за ледоход, а става въпрос за частични заледявания по реката и затова засега не са необходими извънредни мерки.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини